• Головна
  • "Допомога від ООН": на Одещині шахраї викрали 300 тисяч гривень з карток довірливих громадян
17:32, 16 березня 2023 р.

"Допомога від ООН": на Одещині шахраї викрали 300 тисяч гривень з карток довірливих громадян

"Допомога від ООН": на Одещині шахраї викрали 300 тисяч гривень з карток довірливих громадян

На Одещині поліцейські викрили групу комп’ютерних зловмисників, які привласнили понад 300 тисяч гривень з чужих банківських карток за допомогою фішингу.

Про це повідомили у пресслужбі поліції.

Через спеціально створений чат-бот шахраї розсилали громадянам повідомлення «Дія. Допомога від ООН» з пропозицією отримати від держави грошову допомогу в сумі 2200 гривень і посиланням на фішинговий сайт з інтерфейсом, схожим на «Приват 24».

Шахрайський вебресурс виманював у відвідувачів реквізити їхніх платіжних карток. Ними в подальшому аферисти користувалися під час покупок товару в інтернет-крамницях.

Поліція пояснює: щоб ввести в оману людей, аферисти підробляють зовнішній вигляд та доменну адресу вебсторінок відомих магазинів, дошок оголошень, сервісів доставки, обміну валют, банківських установ тощо і «закидають» посилання на фішингові ресурси в особисті повідомлення, у соціальні мережі – кругом, де тільки можна. Громадяни, не помічаючи різниці між справжнім сайтом і підробкою (а вона може бути, наприклад, всього в одній літері у доменній адресі – pruvat24.ua, а не privat24.ua), користуються ним і заповнюють на ньому реквізити своїх банківських карток, наприклад, при сплаті коштів за покупку. Конфіденційна інформація опиняється в руках правопорушників, що дає їм змогу знімати гроші, наявні на рахунках потерпілих.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...