• Головна
  • Україна потрапила до списку 20 найвпливовіших країн світу
14:54, 3 березня 2023 р.
Надійне джерело

Україна потрапила до списку 20 найвпливовіших країн світу

Україна потрапила до списку 20 найвпливовіших країн світу

Україна увійшла до списку 20 найвпливовіших країн світу за рейтингом м'якої сили Global Soft Power Index 2023.

Про таке написав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 

"Україна значно покращила свій рейтинг у Global Soft Power Index 2023: 37-е місце зі 121 країни, у двадцятці за глобальним впливом. Це заслуга мужнього українського народу, президента Зеленського, наших Збройних сил і всіх, хто розповідав історію України" написав Кулеба.

Індекс Global Soft Power Index демонструє здатність країни впливати на інших завдяки привабливості й переконанню, а не примусу та сили. Він складається із трьох основних категорій – "Упізнаваність", "Вплив" і "Репутація".

Україна потрапила до списку 20 найвпливовіших країн світу, фото-1

В основному рейтинг індексу м'якої сили Україна посіла 37-ме місце. Водночас країна продемонструвала найрізкіший стрибок, оскільки здобула одразу +10,1 бала – більше, ніж будь-яка інша країна. Загальний бал України – 44,3.

Згідно з рейтингу Україна посіла третє місце в категорії "Справи, за якими я уважно стежу". Перше і друге місця посідають США та Великобританія.

Україна демонструє значне зростання за всіма параметрами, на яких наголошують в офіційних повідомленнях і ЗМІ, наприклад "Поважає закон і права людини" (зростання на 69 позицій – до 29-го місця), "Толерантний та інклюзивний" (зростання на 63 позиції – до 44-го місця) і "Лідер у галузі технологій та інновацій" (зростання на 26 пунктів – до 50-го місця).

Завдяки популярності українського президента України Володимира Зеленського сприяла тому, що країна піднялася на 36 позицій – до 12-го місця в рейтингу "Лідери, якими захоплюються в усьому світі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...