• Головна
  • International Energy Week: в SP GAZ GROUP прокоментували хід найбільшої події року в енергетиці
Новини компаній
17:00, 2 березня 2023 р.

International Energy Week: в SP GAZ GROUP прокоментували хід найбільшої події року в енергетиці

Новини компаній
International Energy Week: в SP GAZ GROUP прокоментували хід найбільшої події року в енергетиці, фото-1

Міжнародний енергетичний тиждень, який проходит в ці дні в Лондоні – це подія світової величини. Вперше після пандемії вона проходить на повну потужність, з конференціями, обговоренні інвестицій в передові технології, за участю представників найбільш значних корпорацій, компаній, асоціацій та міністерств усіх країн світу. 

В заходах тижня приймає участь і керівник компанії – українського лідера імпорту нафтопродуктів SP GAZ GROUP Станіслав Пламадяло, який безпосередньо слідкує за появою нових трендів в енергетиці. 

QQF1pAyloEOHA9JpY7HPE2_EFOel8egAg-o09n-Oek1dPlghS_He_eAzIImGHQGY66rHSkHFMgzRdYfd9r-wbQEePSm3fjclJlnWv3f9fMLw5VaCquf-9PMoD5Gf9Yo3K0JbScJgtM6hwvKOTax7Bm0Станислав Пламадяло, основатель SP GAZ GROUP

“Раніше це був International Petroleum (IP) Week – “Нафтовий тиждень”. Але відтепер низьковуглецеве виробництво, відновлювані джерела енергії та нульовий баланс знаходяться в авангарді найзначнішого зібрання в енергетиці. Однак цього року організатори дещо відійшли від екологічних пріоритетів та знов повернулися до нафти і газу. І це не дивно, споживання відновлюється після пандемії, а галузь, позбавлена інвестицій, щосили намагається не відставати” – розповідає Станіслав Пламадяло. 

Окрім пандемії, безумовно, ще одна подія внесла значні корективи в енергетичний ринок – повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Весь минулий рік світ вчився жити в умовах санкцій проти Росії і зменшення попиту внаслідок кризи в економіці Китаю. Але вже зараз експерти відзначають відродження активності Китаю та повернення звички до подорожей у світі до норми. Тож торгові гіганти, такі як Trafigura, Vitol та інші, вбачають можливості для відновлення попиту на марку нафти Brent, який досягне рекордного рівня у другій половині року. 

gvVE-zzOPsUkMuWXuko5YGXKswhG8fdgCdVIckCWlJXBhKDb43Bdi1V2wgDJ-5lPTMElRq-Zh5kozbwy8zR66yl_jNA0T1xgZu-CGIAwcUiGxAFKAzPEYl31tDqnbyp4DuKT7l8tpjVQleP2uKfgcWk

"Перспектива підвищення цін у другій половині року в діапазоні від 90 до 100 доларів є цілком реальною" – зазначив генеральний директор Vitol Рассел Харді. До цього готуються трейдери та брокери з усього світу. 

Головний виконавчий директор BP Бернард Луні, один із небагатьох генеральних директорів нафтової галузі, який особисто присутній на Енергетичному Тижні з промовою, раніше був в авангарді переорієнтації з викопного палива. Проте цього місяця BP ухилилася від деяких своїх екологічних устремлінь і повернулася до нафти та газу, оскільки споживання відновлюється після пандемії. Через що десятки протестувальників заблокували вхід до готелю, де він мешкає під час конференції.

"Енергія – це кров суспільства", – сказав Луні, звертаючись до присутніх. "Енергетична система, яка працює, – це та, яка забезпечує безпечну та доступну енергію, а також нижчий рівень викидів вуглецю. Це складний і справді величезний виклик”, — продовжив він. “Для її вирішення явно необхідні дії щодо прискорення переходу енергії, і водночас цей перехід має бути впорядкованим. Нам потрібно зробити і те, й інше. Нам потрібно інвестувати в енергетичний перехід і нам потрібно інвестувати в сьогоднішню енергетичну систему, яка є переважно нафтогазовою системою” – пояснив він позицію компанії.

“Зелена енергетика, мільярдні інвестиції в розробку нових технологій зберігання енергії – це те, що обговорюється на офіційних заходах Енергетичного Тижня. Але на світських зустрічах лідери галузі обговорюють в першу чергу питання, пов’язані з викопними нафтою та газом. Мене це не дивує, тому що ще багато десятиліть ми будемо користуватися і тим, і іншим. Україна в цьому плані нічим не відрізняється. Більш того, для відновлення країни після Перемоги нам буде потрібно багато енергетичних складових, і в першу чергу ми говоримо саме про викопні види вуглеводних. Адже для розбудови “зеленої енергетики” потрібно багато часу та мільярдні інвестиції. Але робити це теж необхідно, перш за все заради децентралізації енергосистеми та потужностей генерації. Саме завдяки тому, що українська енергетика досить децентралізована, країні вдалося пережити масовані ракетні атаки та повернутися до споживання без відключень. І заради безпеки потрібно й далі робити ставку на децентралізацію, в тому числі і з застосуванням альтернативної енергетики. Тож давайте мислити раціонально і ні від чого не відмовлятися” – відмітив Станіслав Пламадяло у відповідь на “зелені” тенденції. 

Міжнародний Енергетичний Тиждень традиційно не політизований захід, тому не варто було очікувати якихось акцій підтримки України чи особливу увагу до представників нашої країни. “Але треба відмітити, що цього року представників країни-агресора набагато менше, і навряд чи вони почуваються на цьому заході так впевнено, як раніше. Росія все більше стає вигнанцем, це дуже добре відчувається в порівнянні з минулими роками” – відмітив Станіслав Пламадяло.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...