• Головна
  • Як звучать одеські дворики, Пасаж, Ланжерон та Дерибасівська, - ВІДЕО
14:33, 22 лютого 2023 р.

Як звучать одеські дворики, Пасаж, Ланжерон та Дерибасівська, - ВІДЕО

Як звучать одеські дворики, Пасаж, Ланжерон та Дерибасівська, - ВІДЕО

У лютому 2023 року на каналі «УкрЮтюбПроєкт» вийшов другий епізод музичного travel-show «Як звучить Україна». Він присвячений Одесі.

Про це повідомили у міськраді.

Робота над ютуб-проєктом про Україну та українців розпочалась ще у 2021 році. Але як звучить Одеса, записувалось вже під час воєнного стану.

У багатьох людей Одеса асоціюється з морським вокзалом, пляжами, Дерибасівською та потоком туристів. Проте з початком повномасштабного вторгнення життя змінилося. Пляжі заміновані, Дерибасівська без людей і чутно звуки повітряної тривоги.

«Мені здавалося, що буде легко намалювати музичний портрет Одеси. Але місто змінилося. Зараз Чорне море у стані війни. І для того, щоб передати це музикально, я привіз унікальний музичний інструмент — юфон. Лунає щось посередині з органом та віброфоном. Для того, щоб грати, треба пальці тримати вологими», — розповів композитор та ведучий шоу Євген Філатов.

Йому вдалося знайти та записати звуки, які передають унікальність Одеси. Незважаючи на всі обставини, під вечір місто наповнюється шумом людей, танцями і музикою. Одесити проводять концерти, акції та активно допомагають армії.

У травел-шоу також звучить Одеський театр опери та балету, який входить до п‘ятірки найкращих театральних будівель світу. Хвилі пляжу «Ланжерон» та крики мартинів, які кружляють над морем. Ну і, звісно ж, колоритні одеські дворики. Саме тут вирує справжнє життя міста, і тут Євген Філатов теж записав декілька звуків для фінального варіанту мелодїї Одеси.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...