• Головна
  • По справі Кауфмана заочно заарештували заступника мера Одеси Михайла Кучука
11:59, 22 лютого 2023 р.

По справі Кауфмана заочно заарештували заступника мера Одеси Михайла Кучука

По справі  Кауфмана заочно заарештували заступника мера Одеси Михайла Кучука

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту колишнього першого заступника міського голови Одеси Михайла Кучука, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні неправомірної вигоди від злочинної організації бізнесменів Бориса Кауфмана і Олександра Боруховича.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«21 лютого 2023 року слідчий суддя ВАКС за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою одному з учасників злочинної організації, яка тримала на контролі посадовців Одеської міської ради, бюджетні витрати міста, діяльність місцевих комунальних підприємств та вчиняла інші корупційні злочини, а саме колишньому першому заступнику міського голови Одеси. Після його затримання та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу», – інформує САП.

Нагадаємо, 5 грудня 2022 року НАБУ і САП затримали бізнесменів Кауфмана і Грановського. За версією слідства, восени 2021 року, після викриття детективами НАБУ та прокурорами САП злочинної організації, що спеціалізувалася на корупційних схемах незаконного вибуття майна з комунальної власності Одеси, на її місті з'явилася нова.

Антикорупційний суд узяв під варту бізнесмена Кауфмана з альтернативою 129 млн грн. Ці кошти внесли і він вийшов із СІЗО.

Читайте також: Хто наступний: правоохоронці грунтовно взялися за "господарів" Одеси

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_одеси #новости_одессы #Кауфман #Кучук
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...