• Головна
  • Погрожував спалити будинок: житель Одещини відповість перед законом за домашнє насильство над дружиною
11:10, 16 лютого 2023 р.

Погрожував спалити будинок: житель Одещини відповість перед законом за домашнє насильство над дружиною

Погрожував спалити будинок: житель Одещини відповість перед законом за домашнє насильство над дружиною

Поліцейські скерували до суду обвинувальний акт відносно жителя Білгород-Дністровського району за домашнє насильство.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП.

62-річний чоловік із Шабівської громади систематично вчиняв психологічне насильство над 60-річною дружиною, залякував її фізичною розправою та навіть погрожував спалити будинок, у якому подружжя разом проживає.

За скоєння домашнього насильства відносно кривдника поліцейські тричі складали адміністративні матеріали за статтею 173-2 КУпАП і виносили термінові заборонні приписи. Суд зобов’язав правопорушника сплатити штраф, поліцейські ж пояснили: якщо ставлення до жінки чоловік не змінить, то на нього чекатиме кримінальна відповідальність.

«На шлях виправлення громадянин не став та належних висновків для себе не зробив, тому, після чергової сімейної сварки, під час якої чоловік почав погрожувати дружині підпалити спільний будинок, правоохоронці розпочали провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України. За наявності достатніх доказів, які зібрали поліцейські, слідчі висунули фігуранту обвинувачення в умисному систематичному вчиненні психологічного насильства щодо своєї дружини, що призвело до психологічних страждань потерпілої, емоційної залежності та погіршення якості життя. Обвинувальний акт правоохоронці скерували до суду. Тепер правопорушнику загрожує покарання громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років», - прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...