• Головна
  • Поліцейські Одещини попереджають: шахраї крадуть гроші з банківських карток довірливих людей
11:39, 15 лютого 2023 р.
Надійне джерело

Поліцейські Одещини попереджають: шахраї крадуть гроші з банківських карток довірливих людей

Поліцейські Одещини попереджають: шахраї крадуть гроші з банківських карток довірливих людей

Поліцейські Одещини попереджають про шахрайську схему із соціальними виплатами потерпілим від війни громадянам. Зловмисники поширюють посилання на сайти-двійники благодійних організацій та державних установ. Люди вводять туди дані своїх карток, після чого шахраї крадуть з них гроші.

Про це розповіли у пресслужбі ГУНП. 

З початком повномасштабного вторгнення рф на наші територї українцям почали виплачувати фінансову допомогу. Аферисти зрозуміли, що можна "заробити" гроші на довірливих людях і почали створювати фішингові (fishing - риболовля) сайти, які є копіями сайтів благодійних організацій та державних установ. У такий спосіб зловмисники здобувають доступ до банківських карток громадян, які реагують на подібну інформацію і заповнюють конфіденційні дані про себе та свої рахунки.

Щоб ввести в оману людей, аферисти створюють сторінки-двійники: державних організацій, керівництва держави, представників ООН, Червоного Хреста, благодійних фондів, банків тощо.

Громадянам повідомляють, що соціальну виплату можна отримати одразу після введення персональних даних та номеру банківської картки. Однак інформація, введена на таких сайтах, стає відома зловмисникам, і вони використовують її для легкого зняття із чужих карток грошей.

Щоб замість виплат не залишитися ні з чим, поліцейські радять:

  • отримувати інформацію лише з офіційних джерел;
  • не переходити за невідомими гіперпосиланнями й не вводити там конфіденційну інформацію, зокрема номер, строк дії та CVV-код банківських карток;
  • не повідомляти конфіденційну інформацію стороннім.

Зверніть увагу, що офіційні сайти державних органів мають обов'язкове закінчення "gov.ua", а сторінки державних органів, благодійних організацій, банківських структур у месенджерах та соціальних мережах верифіковані (мають відповідну галочку).

У разі, якщо ви підозрюєте шахрайські дії або стали жертвою аферистів, негайно повідомляйте на спецлінію "102".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...