• Головна
  • В "Інфоксводоканалі" розповіли, чому можливі перебої з водопостачанням
14:39, 13 лютого 2023 р.
Надійне джерело

В "Інфоксводоканалі" розповіли, чому можливі перебої з водопостачанням

В "Інфоксводоканалі" розповіли, чому можливі перебої з водопостачанням

В "Інфоксводоканалі" розповіли, чому при знеструмленні насосних станцій можливі перебої з водопостачанням.

Про це повідомляє кореспондент 048.ua

Виявляється, сьогодні деякі водопровідні насосні станції філії "Інфоксводоканал" продовжують потрапляти під екстрені та стабілізаційні відключення електроенергії. Внаслідок цього споживачі при відключеннях електрики залишаються й без водопостачання.

Передусім мова йде про мешканців житлових масивів "Таїрове", "Ленселище", "Застава 1", "Застава 2", "Слобідка", "Більшовик", "Міжлимання".

В компанії заявили, що для вирішення цієї ситуації та забезпечення споживачів водою при відключеннях електрики на низці насосних станцій водоканалу там, де дозволяє потужність, були встановлені сучасні дизельні генератори. Проте, використання джерел автономного живлення не гарантує цілодобового водопостачання, до якого звикли споживачі.

Справа в тому, що будь-яка зупинка обладнання, після навіть короткочасного знеструмлення, та переведення його на резервне живлення від генератора потребує певного часу на повноцінний запуск та наповнення водою трубопроводів по місту. Така ж сама пауза у водопостачанні відбувається і при зворотньому переході із живлення від генератора на основне від електромережі.

"Будь-який відступ від технологічних вимог у цій процедурі може призвести до аварійних ситуацій на водопровідних мережах. Тому звертаємось до споживачів із проханням поставитися з розумінням до ситуації, коли при відключеннях електроенергії та використання генераторів вода з’являється не одразу. У свою чергу, співробітники "Інфоксводоканалу" продовжують працювати у режимі 24/7, щоб місто постійно було з водою", - зазначили у компанії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...