• Головна
  • Зв'язали і погрожували пістолетом: в Одесі затримали розбійників, які пограбували подружжя на суму більше 4 млн гривень
10:28, 13 лютого 2023 р.
Надійне джерело

Зв'язали і погрожували пістолетом: в Одесі затримали розбійників, які пограбували подружжя на суму більше 4 млн гривень

Зв'язали і погрожували пістолетом: в Одесі затримали розбійників, які пограбували подружжя на суму більше 4 млн гривень

Одеські правоохоронці викрили групу осіб, які здійснили розбійний напад на подружню пару. Зловмисники проникли до будинку потерпілих, зв’язали їх і під погрозою застосування зброї вкрали гроші та коштовні речі на загальну суму більше чотирьох мільйонів гривень. Двох спільників поліцейські затримали, місцезнаходження ще одного наразі встановлюють. Усім їм загрожує до 15 років позбавленням волі з конфіскацією майна.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП Одещини. 

Правоохоронці розповіли, що наприкінці січня приблизно о четвертій годині ранку, попередньо змовившись, правопорушники прибули до маєтку потерпілих на вулицю Лузанівську, за допомогою заздалегідь заготовленої драбини перелізли через паркан і проникли в будинок, скориставшись незачиненими дверима.

Зловмисники почали залякувати фізичною розправою господарів, приставляти пістолети до їхніх голів, вимагаючи гроші, а щоб не пручалися і не заважали - зв’язали їх.

Отримавши інформацію, де знаходяться сімейних заощадження, спільники забрали гроші в гривнях та іноземній валютах, цінні речі, коштовні прикраси, банківську картку, позривали коштовності з потерпілих і втекли. Загальна сума вкраденого перевищила чотири мільйони чотириста тисяч гривень.

Зв'язали і погрожували пістолетом: в Одесі затримали розбійників, які пограбували подружжя на суму більше 4 млн гривень, фото-1

Щойно потерпілі змогли, сповістили про злочин в поліцію. З їхніх слів, зловмисників було троє, обличчя вони ховали за масками.

В ході оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку спільно з іншими працівниками поліції протягом двох тижнів викрили причетних до розбою. Ними виявилися раніше судимі за схожі злочини двоє громадян сусідньої держави та житель селища Таїрове віком 30-ти, 31-го та 56-ти років.

За місцями проживання фігурантів поліцейські провели санкціоновані обшуки, під час яких вилучили частину викрадених грошей, коштовності та кілька пістолетів травматичної дії.

Двом чоловікам вже повідомили про підозру в нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаним із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням у житло, спрямований на заволодіння майном в особливо великих розмірах, вчинений в умовах воєнного стану. Тепер їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Нині поліцейські вживають заходів щодо встановлення місцезнаходження та затримання третього фігуранта.

Слідство триває.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...