• Головна
  • Безкоштовна психологічна допомога під час війни від Meclee.com
Партнерський матеріал
15:00, 3 лютого 2023 р.

Безкоштовна психологічна допомога під час війни від Meclee.com

Партнерський матеріал

З перших днів вторгнення сервіс психотерапії онлайн Meclee надає екстрену і безкоштовну психологічну допомогу для постраждалих від війни.

Хто може отримати безкоштовну консультацію? 

  • учасники бойових дій;

  • свідки бойових дій;

  • вимушені переселенці внаслідок бойових дій;

  • мешканці окупованих територій;

  • мешканці звільнених окупованих територій.

Ви можете обрати будь якого фахівця зі списку волонтерів сервісу за посиланням https://meclee.com/russkiykorabl-idinahui і записатися до нього на зустріч. Виберіть конкретну дату сеансу  і не витрачайте час на спілкування з підтримкою. 

w4OKSKeKQHZypTcm-Z6oNxp8CvKYWD1miHFFsc6CL98KsaMHrpODDD6yMFyHPon37b2-VG2JMnqvfG7Wiy-bEdpKEBMDfj0BzsrZWEwMUgo7J-PApGlRmMv0oacrrCBTxwkAVbN82t9WgfL7-pdg_Gc

Поки ви очікуєте сеанс, фахівці сервісу підготували для вас матеріал, який допоможе навчитись відновлювати єиттєву енергію під час війни. 

Де брати сили, якщо сил немає ні на що?

Фізичне та психологічне виснаження зараз стали вже майже звичними. Війна, евакуація, постійна напруга від тривожних новин і невідомість створюють умови, до яких наша психіка не пристосована.

Проте сили необхідні. Тому сьогодні про те, чи себе підтримувати, коли сили вже вичерпуються або ж і вичерпані. 

  1. Під час виснаження найважливіше, що ми можемо зробити, — це підтримувати свій фізичний стан. Тому для початку потрібно налагодити режим харчування і сну, слідкувати за тим, щоби пити достатньо води. Без цих трьох компонентів — сну, їжі та води — жодні психологічні рекомендації не будуть ефективними.

  2. Наступний чинник — рух. У стані виснаження здається, що рухатися хочеться в останню чергу. Але завмирання та пасивність лише посилюють втому. Тому рухайтесь! Оберіть те, що можете зараз зробити: прогулятися, потанцювати, зробити практику йоги або ж просто потрусити руками та ногами (до речі, це можна зробити й лежачи в ліжку). Зверніть увагу, як рух надає тілу енергії.

Часто стан виснаження виникає тоді, коли ми в чомусь себе стримуємо, наприклад, у прояві емоцій або втіленні бажань. Пригадайте, коли ви востаннє дозволяли собі спонтанно поплакати чи випити каву в кав’ярні. На стримування йде дуже багато енергії, що і викликає стан втоми.

Важливо помітити своє виснаження та дозволити собі приділити свідому увагу власному відновленню. Ігноруючи свій стан або вмовляючи себе, що все насправді добре, що зараз не час відпочивати, ви забираєте в себе ще більше сил. Стан виснаження не минає сам собою, і це нормально брати паузу для повернення собі енергії.

Автор матеріалу: Гладишева Юліана

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Психологічна допомога під час війни #Психотерапія онлайн #Meclee
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...