• Головна
  • Як позбутися плісняви на стінах
Новини компаній
12:34, 27 січня 2023 р.

Як позбутися плісняви на стінах

Новини компаній

Цвіль – проблема, з якою стикаються багато господинь кожну зиму. Вікна, що плачуть, калюжі на підвіконнях і пліснява на укосах вікон і стінах – велика ложка дьогтю на радість зимових свят. Чому ж з'являється пліснява і як з нею впоратися?

Останнім часом популярністю почала користуватися послуга професійного видалення цвілі, яку проводять спеціалізовані компанії. Одна з перших в Україні компаній, яка почала надавати таку послугу понад 10 років тому, компанія Екосолюшенс. Послуга професійного видалення цвілі складається з кількох етапів: визначення причин появи цвілі, видалення цвілі, нанесення спеціальних захисних препаратів та рекомендації щодо профілактики появи цвілі.

Чи можна позбутися цвілі самостійно

Видалити плісняву самостійно можливо, хоча це й потребуватиме часу, а також бажання поглиблюватись в тонкощі будівництва. Насамперед, необхідно з'ясувати чому з'явилася пліснява: пліснява не з'являється просто так, для цього має бути причина, а точніше - скластися сприятливі для розвитку плісняви умови. Хорошу підказку може дати місце, де з'являється цвіль. Цвіль у ванній говорить про те, що, найімовірніше, у санвузлі недостатня вентиляція. Вікна, що плачуть взимку, свідчать про те, що в приміщенні підвищена вологість.

Тому перше, що потрібно зробити, зіткнувшись із проблемою регулярної появи цвілі – потрібно переконатися в тому, що відносна вологість повітря у квартирі відповідає нормі. Для цього ми розробили спеціальний калькулятор точки роси, завдяки якому можна дізнатися, чи відповідає вологість повітря в квартирі нормі: https://ecosolutions.com.ua/kalkuljator-tochki-rosy/

Найчастіше підвищена вологість повітря призводить до того, що у квартирі з'являється цвіль. Є кілька розв'язань проблеми цвілі, як тимчасові, так і ґрунтовніші. Використовувати препарати від плісняви, не поглиблюючись в з'ясування причин, доцільно як тимчасові заходи. Коли, наприклад, потрібно дочекатись теплого періоду, щоб серйозно взятися за ремонт. Як тимчасовий або профілактичний захід можна розглядати застосування спеціальних засобів захисту від плісняви. Є дуже якісні препарати, але, на жаль, всі вони дають лише тимчасовий ефект.

Появу плісняви в теплий період слід розглядати як можливість потрапляння до приміщення дощової води. Зверніть увагу, чи перед появою плісняви були сильні дощі. Поширеною причиною появи плісняви може бути відсутність вимощення навколо будинку, неорганізований стік дощової води до основи будівлі, капілярний ефект, через який намокають стіни.

Одна з найпідступніших причин появи плісняви - витік води із систем водопостачання або опалення. Непомітна течія, протягом тривалого часу, може дати колосальну кількість води, що потрапила в приміщення. На підтвердження цього, трапляються випадки, коли причиною появи цвілі став дренаж, що стікає з кондиціонера. Здається незначна кількість води, що стікає з дренажної трубки, може стати причиною появи плісняви на декількох квадратних метрах стіни.

Пам'ятайте, що, не впоравшись із пліснявою, на будь-якому етапі завжди можна замовити послугу у професіоналів, які займаються видаленням цвілі не перший рік.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Екосолюшенс #пліснява #Ecosolutions
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...