• Головна
  • Одесу відвідав Верховний комісар ООН у справах біженців
16:40, 25 січня 2023 р.

Одесу відвідав Верховний комісар ООН у справах біженців

Одесу відвідав Верховний комісар ООН у справах біженців

Одесу з робочим візитом відвідав Верховний комісар ООН у справах біженців в Україні Філіппо Гранді.

Про це повідомили у пресслужбі мерії.

У рамках візиту високого гостя відбулися зустрічі з керівництвом Одеської обласної військової адміністрації та Одеської міської ради.

Під час зустрічі сторони обговорили пріоритетні напрямки допомоги вимушено переміщеним громадянам України, які наразі перебувають на території Одещини.

Філіппо Гранді запевнив, що Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні й надалі надаватиме підтримку всім постраждалим групам населення, зміцнюватиме подальшу плідну співпрацю з владою Одеси та області, а також продовжуватиме надавати гуманітарну допомогу.

"Сьогодні я тут, в Одесі, бо ми активізуємо свою діяльність і зміцнюємо потенціал в Україні. Життя цивільного населення вашого регіону та цивільна інфраструктура повинні бути захищені, збережені, а ті, що зруйновані, – відновлені відповідно до міжнародного гуманітарного права", - наголосив Філіппо Гранді.

Директор Центру соціальних служб Одеської міської ради Юлія Гайдаржи розповіла про роботу чергових бригад на залізничному вокзалі, надання психологічної допомоги та соціальних послуг вимушено переміщеним особам, які прибувають до нашого міста.

Наразі до Одеси залізничним та автомобільним транспортом, самостійно та організованими групами прибуло понад 49 тисяч громадян, у тому числі понад 9 тисяч дітей і однієї тисячі осіб з інвалідністю. Всі вони отримали підтримку та різні види допомоги.

Одесу відвідав Верховний комісар ООН у справах біженців , фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...