• Головна
  • Шольц погодився на передачу Україні танків Leopard
20:58, 24 січня 2023 р.

Шольц погодився на передачу Україні танків Leopard

Шольц погодився на передачу Україні танків Leopard

Канцлер Німеччини Олаф Шольц погодився на передачу Україні бойових танків Leopard після багатомісячних дискусій з союзниками.

Як пише Spiegel, країни Заходу, "судячи з усього", це рішення Берліна підтримають.

Bloomberg, своєю чергою, писав, що Німеччина планувала підтримати запит Польщі щодо відправки Україні роти танків завтра, 25 січня.

Згодом у німецькому Бундестазі повідомили, що депутати у середу, 25 січня, розглянуть питання можливих поставок танків Leopard з Німеччини до України. Зазначається, що це питання будуть розглядати ​​на прохання парламентської групи ХДС/ХСС, яка хоче "припинити леопардову блокаду федерального уряду" та побоюється втрати довіри до федерального уряду серед союзників.

Всього, зауважує телеканал ABC News, 12 країн-учасниць "Рамштайну" погодилися на передачу близько 100 німецьких танків, зокрема – Польща, Фінляндія, Данія, Нідерланди та Іспанія.

Крім того, з’явилась інформація, що вже цього тижня США можуть оголосити про передачу "значної кількості" бойових танків Abrams попри застереження Пентагона, що експлуатація цієї техніки нібито в умовах російсько-української війни буде проблемна.

Напередодні, попри надихаючі заяви низки країн щодо готовності поставити Україні Leopard, їхня передача танків так і не була затверджена на засіданні "Рамштайн" 19 січня.

Повідомлялося, що у країн були з цього приводу великі дискусії, які тоді не ознаменувалися якимось єдиним рішенням. Щоб Україна отримала Leopard від тієї ж Польщі, цю передачу повинен, згідно з експортною ліцензією, узгодити Берлін.

Водночас Захід на чолі зі США та Польщею продовжував працювати з німецьким урядом щодо можливості передачі Україні Leopard.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_одеси #новости_одессы #вІйна #война #Шольц
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...