• Головна
  • Рейд по магазинах: в Одеському районі продавці «попалися» на продажі алкоголю та цигарок неповнолітнім
12:15, 16 січня 2023 р.

Рейд по магазинах: в Одеському районі продавці «попалися» на продажі алкоголю та цигарок неповнолітнім

Рейд по магазинах: в Одеському районі продавці «попалися» на продажі алкоголю та цигарок неповнолітнім

В Одеському районі поліцейські задокументували факти продажу слабоалкогольних напоїв неповнолітнім.

Про це повідомили у прес-службі ГУНП.

Заходи проводили ювенальні поліцейські Одеського районного управління поліції № 2 в рамках відпрацювання території обслуговування. Не обійшлося без складання адміністративних матеріалів.

Аби перевірити, чи всі продавці дотримуються заборони щодо продажу слабоалкогольних, алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, ювенали проведи рейди по торговельних закладах. У Великодолинській громаді поліцейські зафіксували, як продавчині реалізували двом 16-річним хлопцям слабоалкогольні енергетичні напої. Ще один подібний випадок стався в Чорноморській громаді, де 17-річній дівчині продали пляшку слабоалкогольного пива. А в Южненській ОТГ у крамниці продавчиня продала 15-річній дівчині пачку цигарок.

Під час розмови працівниці магазинів пояснили правоохоронцям, що покупці на вигляд здалися їм повнолітніми, тому вони не перевірили в них документи.

Відносно громадянок правоохоронці склали протоколи за ч. 2 ст. 156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння) КУпАП.

Адміністративні матеріали поліцейські направили на розгляд адмінкомісій.

Правопорушницям загрожує покарання штрафом від чотирьохсот до восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (6800 – 13600 гривень).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...