• Головна
  • Двох жителів Одещини судитимуть за організацію переправлення ухилянтів за кордон
17:22, 12 січня 2023 р.

Двох жителів Одещини судитимуть за організацію переправлення ухилянтів за кордон

Двох жителів Одещини судитимуть за організацію переправлення ухилянтів за кордон

На Одещині судитимуть двох чоловіків, які організували незаконне переправлення осіб через державний кордон.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП.

До дев’яти років за ґратами з конфіскацією майна загрожує мешканцям Болградського району.

Протиправну діяльність громадян правоохоронці викрили в жовтні минулого року. За даними слідства, жителі Тарутинської ОТГ 39-ти і 46-ти років розробили схему переправлення призовників обхідними шляхами до сусідньої держави з урахуванням ландшафтних особливостей прикордонного району та графіку несення служби прикордонними нарядами. За свої послуги спільники планували брати по 5000 тисяч доларів США з кожного «клієнта».

У вечірній час зловмисники на приватному автомобілі разом з чотирма «ухилянтами» під’їхали до умовної лінії державного кордону в Болградському районі та направилися польовою дорогою у напрямку Республіки Молдова, де за пів кілометри до пункту призначення їх зупинили поліцейські й прикордонники.

Правоохоронці затримали зловмисників у процесуальному порядку та вилучили автомобіль, яким вони користувалися, і трохи більше 5000 доларів США винагороди за їхні послуги.

За наявності достатніх доказів, які зібрали поліцейські під час розслідування кримінального провадження, слідчі поліції висунули фігурантам обвинувачення в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями, сприянню їх вчиненню порадами, вказівками, щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів. Цей злочин передбачений частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України.

Наразі обвинувальний акт поліцейські скерували до суду.

Правопорушникам, згідно з чинним законодавством, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...