• Головна
  • Замінить скло і коштує недорого: чому полікарбонат є ідеальним замінником для засклення приватного будинку чи комерційної споруди
Новини компаній
13:00, 10 січня 2023 р.

Замінить скло і коштує недорого: чому полікарбонат є ідеальним замінником для засклення приватного будинку чи комерційної споруди

Новини компаній

Полікарбонат є особливим і дуже цікавим для застосування будівельним матеріалом. Він є простим і зручним, економічно вигідним замінником скла. Порівняно із склом, полікарбонат є безпечним для застосування, оскільки під час впливу потужних механічних ударів чи звукової хвилі, він не руйнується на великі шматки і таким чином не завдає шкоди людині і майну. Саме безпечність застосування у різних випадках, включно із надзвичайними ситуаціями, спонукає будівельників та ремонтників, дбайливих приватних господарів встановлювати полікарбонатні листи. Це високотехнологічна та якісна заміна склу чи склопакетам як у приватних оселях, так і для комерційних офісів, промислових об’єктів.

Замінить скло і коштує недорого: чому полікарбонат є ідеальним замінником для засклення приватного будинку чи комерційної споруди, фото-1

Безпека під час руйнування, ударів та механічних впливів

Порівняно із склом, полікарбонатні листи мають підвищену міцність. Найбільш витривалі з них – це монолітний полікарбонат, що має за показниками лабораторних досліджень міцність у 200 разів вищу, ніж скло. Такий матеріал може витримати не лише прямий повітряний удар, але і механічні удари по поверхні, сильний повітряний протяг, який відбувається під час шквального вітру.

Високі механічні показники витривалості демонструє полікарбонат не лише поодинці, у окремих вітражах, але і тоді, коли встановлюється у вигляді модульних об’єктів. Тобто полікарбонат дає гарантовану витривалість як для одного об’єкта – вікна, простору у альтанці, так і для великого об’єкта, який складений із модулів і з’єднаний у одну покрівлю чи фасадний об’єкт споруди.

Удар тупим предметом по поверхні не руйнує полікарбонатний лист. Він викликає його короткотривалу деформацію, вигин, внаслідок того, що сам матеріал здатний до гнучкості. До речі, під час потужного удару внаслідок дії звукової хвилі, можуть бути винесені вікна чи інші конструкції із полікарбонату. В такому випадку скляні поверхні розбиваються на дрібні шматочки. Водночас полікарбонат може залишитись цілим і не ушкодженим. І лише потребуватиме нового закріплення.

Замінить скло і коштує недорого: чому полікарбонат є ідеальним замінником для засклення приватного будинку чи комерційної споруди, фото-2

Безпека під час вогню та інших впливів високих температур

Порівняно із склом, полікарбонат має підвищену пожежостійкість. Вогонь має нагріти полікарбонат до значних показників. Але що є важливим, то це властивість припиняти руйнацію та не поширювати вогонь скрапуванням вогненних рідких крапель, як це відбувається у інших полімерів. Така властивість закладена у основні параметри полікарбонатних конструкцій. Саме тому вони є більш пожежостійкими, ніж дерево чи пластмаси або композити.

Полікарбонат взагалі не горить, він може лише руйнуватись від поширення навколо нього високотемпературного вогню. За технічними характеристиками і за результатами дослідів, матеріал віднесли до групи вогнестійкості Bs1d0. Ця група застосовується до негорючих і дуже стійких до вогню, комплексних і якісних матеріалів, що можуть застосовуватись як у промислових, так і в житлових об’єктах.

Замінить скло і коштує недорого: чому полікарбонат є ідеальним замінником для засклення приватного будинку чи комерційної споруди, фото-3

Захист від проникаючих променів ультрафіолету

Все має бути збалансовано. Наприклад, кількість отриманого людиною ультрафіолетового проміння теж має певне обмеження. Саме тому для захисту людини, предметів, рослин від потужного ультрафіолетового проміння можна застосовувати полікарбонатні листи. Вони можуть мати спеціальну поверхню із одно- або двостороннім захистом.

Варто зауважити, що полікарбонатні листи не бояться стрімкого похолодання чи тропічної спеки. Вони витримують практично всі погодні випробування та можуть зберігати міцність тривалий час, навіть тоді, коли температурні коливання є постійними і тривалими.

Полікарбонатні покриття є сучасним, інноваційним рішенням для будь-яких приміщень комерційного призначення чи приватного будинку. Міцність, легкість безпечність у застосуванні надає цьому матеріалу особливого значення для ремонту чи будівництва житла і промислових, офісних об’єктів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...