• Головна
  • Правоохоронці затримали відомих "ворів у законі", - ФОТО, ВІДЕО
10:23, 28 грудня 2022 р.
Надійне джерело

Правоохоронці затримали відомих "ворів у законі", - ФОТО, ВІДЕО

Правоохоронці затримали відомих "ворів у законі", - ФОТО, ВІДЕО

Правоохоронці затримали "ворів у законі": "Умку" та "Лашу Свана" за організацію та участь у так званих "сходках".

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП Одещини.  

Правоохоронці встановили всі сфери їхньої діяльності та зв’язки. "Вори в законі", перебуваючи у статусі підозрюваних у справі щодо поширення злочинного впливу, для вирішення конфліктів та координації кримінальної діяльності організували кілька так званих "сходок" за участю представників криміналітету.

На "зібраннях" вони прийняли рішення про виділення фінансової допомоги з так званого общака на святкові потреби криміналітету та "ворів в законі", які знаходяться у місцях позбавлення волі. Також наділили ширшими повноваженнями лідера ОЗГ - збір коштів, одержаних злочинним шляхом на території Одеси.

Зібрані оперативниками і слідчими у співпраці з Офісом Генерального прокурора докази стали підставою для затримання злочинців на прізвиська "Умка" та "Лаша Сван" у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм повідомили про підозру за організацію та участь у злочинному зібранні.

Досудове розслідування у справі щодо поширення ними злочинного впливу завершено, а обвинувальний акт скеровано до суду.

Прокурори готують клопотання в суд щодо обрання затриманим лідерам "верхівки" злочинного світу запобіжних заходів. Відомо, що "Умка", коронований у 2014 році, а "Лаша Сван" в 1995 році. Свої "звання" вони здобули від топ-представників російського кримінального світу.

У межах даного кримінального провадження оперативники та слідчі продовжують проводити комплекс заходів для збору доказів протиправної діяльності інших представників криміналітету для притягнення їх до відповідальності.

Правоохоронці затримали відомих "ворів у законі", - ФОТО, ВІДЕО , фото-1

За організацію та участь у так званій "сходці" (ч. 1 ст. 255-2 Кримінального кодексу України) "ворам в законі" може загрожувати до дванадцяти років ув’язнення з конфіскацією майна, а за поширення злочинного впливу (ч. 3 ст. 255-1 Кримінального кодексу України) - до п’ятнадцяти років ув‘язнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...