• Головна
  • Хто сприяв швидкій окупації півдня України на початку війни,- ВІДЕО
21:14, 21 грудня 2022 р.

Хто сприяв швидкій окупації півдня України на початку війни,- ВІДЕО

Хто сприяв швидкій окупації півдня України на початку війни,- ВІДЕО

Державне бюро розслідувань України перевіряє причини, через які російська армія 24 лютого змогла так швидко просунутися з анексованого Криму в глиб країни.

Про це виконуючий обов'язки голови Служби безпеки України генерал-майор Василь Малюк розповів в інтерв'ю "1+1", опублікованому 21 грудня у YouТube.

За його словами, у ГБР відкрито відповідне кримінальне провадження і воно наближається до завершення.

"Я так розумію, що вас цікавить той момент, що не сталися вибухи в замінованих місцях... Відповідне кримінальне провадження перебуває в ГБР, вони проводять розслідування, на сьогодні проводиться багато експертиз, я не маю жодного права розкривати карти, це їх провадження Ми не можемо порушити принцип таємниці слідство, водночас, наскільки мені відомо, слідство вже на завершальному етапі", – сказав Малюк.

Він зазначив, що у справі фігурує колишній керівник управління СБУ в АР Крим полковник Олег Кулініч.

"У контексті Кулініча… на одному з етапів своєї оперативно-службової діяльності він проводив на тих локаціях антитерористичні навчання, не погодивши це з керівництвом антитерористичного центру при СБУ. І тут до ситуації з мостами він також має відношення. Тому це питання вивчається в рамках кримінального. провадження щодо Кулініча", – додав він.

16 липня низка ЗМІ повідомили про затримання Кулініча за підозрою в держзраді. У ГБР підтвердили цю інформацію, наголосивши, що Кулініч залишався чинним співробітником СБУ.

18 липня суд обрав йому запобіжним заходом утримання під вартою. За даними ГБР, він передавав російським спецслужбам розвідувальну інформацію, в тому числі складову державну таємницю, а також брав участь у діяльності "злочинної організації, яка займалася розвідувальною та підривною діяльністю проти України". ворогові всю "внутрішню" - і в СБУ, і в країні в цілому. Однак на Куліничі ми не зупиняємося", - сказав Малюк.

Нагадаємо, російські окупанти зайшли на територію Херсонської області 24 лютого з боку тимчасово окупованого Криму.

Російські окупаційні війська в перші дні війни проти України захопили частину території Херсонської області через помилки української сторони, заявив 8 травня радник глави Офісу президента України Олексій Арестович.

"Відповідь дуже коротка у тих, хто цією темою займається: "Про…балі", – зазначив він. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #Малюк #СБУ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...