• Головна
  • Подарунки, актуальні для одеситів цією зимою: чим порадувати близьких на новорічні свята
14:26, 2 січня 2023 р.

Подарунки, актуальні для одеситів цією зимою: чим порадувати близьких на новорічні свята

Подарунки, актуальні для одеситів цією зимою: чим порадувати близьких на новорічні свята

Цьогорічна зима виявилася для українців непростою. Росіяни завдали нам чимало незручностей, неодноразово атакувавши ракетами об'єкти енергетичної інфраструктури. Вони забрали у нас світло, але забрати новорічні свята та можливість порадувати близьких в них не вийде. Журналіст 048.ua з'ясовував, що корисного подарувати друзям та рідним цієї зими.

Генератор

Генератор - це електричний пристрій, який отримує енергію шляхом перетворення енергії хімічної на механічну, а потім — на електричну. Найбільш популярні на сьогодні види генераторів - бензиновий і дизельний. Основна різниця між ними в тому, що бензиновий генератор має невелику потужність, він також менший за розміром, проте дизельний - економніший.

Вартість бензинового генератора в Україні стартує від 16 тисяч гривень, більш потужні можна купити за від 25 тисяч гривень. Такий пристрій підійде для будинку чи квартири, його можна розмістити на балконі.

Ціна на дизельні генератори починається від 70 тисяч гривень, в середньому - 120 тисяч. Чим не чудовий подарунок друзям-бізнесменам?

Подарунки, актуальні для одеситів цією зимою: чим порадувати близьких на новорічні свята , фото-1

Зарядна станція

Ще один щедрий подарунок, актуальний у цьому році - це зарядна станція. Від неї декілька годин поспіль може працювати будь-яка побутова техніка, а заряджається станція досить швидко. Для квартири такий девайс підходить значно більше, ніж генератор. Вартість дійсно хорошої зарядної станції, яка зможе живити техніку не одну годину, починається від 70 тисяч гривень.

Подарунки, актуальні для одеситів цією зимою: чим порадувати близьких на новорічні свята , фото-2

Інвентор

Існує ще один варіант, як можна забезпечити роботу побутової техніки та інших пристроїв в момент знеструмлення - купити інвентор. Якщо під'єднати його до акумулятора, вийде така собі бюджетна зарядна станція. Ціна питання - 5 000 - 15 000 грн, в залежності від ваших потреб. 

Подарунки, актуальні для одеситів цією зимою: чим порадувати близьких на новорічні свята , фото-3

Абонемент у фітнес-клуб

Оскільки через відсутність електроенергії часто страждає й водопостачання, це також додає проблем. Особливо мешканцям верхніх поверхів, адже насосам не вистачає потужності, аби качати воду так високо. Якщо ваші рідні стикалися з такою проблемою, подаруйте їм абонемент у спортзал (з генератором). Таким чином вони зможуть поєднувати приємне з корисним: займатися спортом, приймати душ, заряджати там гаджети та навіть працювати за ноутбуком у лаундж-зоні фітнес-клубу. Середня ціна місячного абонементу - 800-1500 грн. 

Подарунки, актуальні для одеситів цією зимою: чим порадувати близьких на новорічні свята , фото-4

Гірлянди на батарейках

Корисним та атмосферним подарунком під час постійних відключень електроенергії буде гірлянда, якій не потрібне живлення від мережі. Вона працює на батарейках та є хорошим джерелом освітлення. До того ж, такий подарунок доступний усім. Вартість гірлянди починається від 150 гривень.

Подарунки, актуальні для одеситів цією зимою: чим порадувати близьких на новорічні свята , фото-5

Павербанк на сонячній батареї

Такий девайс стане у нагоді під час тривалого блекауту, адже він має функцію зарядки від сонячного світла. Павербанк заряджається і звичайним способом. Ціна даного пристрою вища, ніж традиційного - в середньому від трьох до шести тисяч гривень. 

Подарунки, актуальні для одеситів цією зимою: чим порадувати близьких на новорічні свята , фото-6

Буржуйка

Відсутність електропостачання тягне за собою й проблеми з опаленням. Українці, що живуть у приватних будинках, почали використовувати буржуйки у якості джерела тепла. При правильному використанні буржуйка є безпечним та ефективним способом зігріти житло. На багатьох із них навіть можна приготувати їжу. Придбати піч можна за 3-6 тисяч гривень. 

Подарунки, актуальні для одеситів цією зимою: чим порадувати близьких на новорічні свята , фото-7

Налобний ліхтарик

Звичайний ліхтарик - це не цікаво. Інша справа налобний, головною перевагою якого є вільні руки. До того ж, він завжди з вами. Подаруйте разом з ліхтариком книгу, і ви звільните друзів від скуки темними вечорами. 

Подарунки, актуальні для одеситів цією зимою: чим порадувати близьких на новорічні свята , фото-8

Читайте також: Може розміститися понад 500 людей: в Одесі відкрився найбільший пункт незламності України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...