• Головна
  • Вимагав сотні тисяч доларів: на Одещині судитимуть керівника громадської антикорупційної організації
17:46, 30 листопада 2022 р.
Надійне джерело

Вимагав сотні тисяч доларів: на Одещині судитимуть керівника громадської антикорупційної організації

Вимагав сотні тисяч доларів: на Одещині судитимуть керівника громадської антикорупційної організації

На Одещині поліцейські відправили на лаву підсудних керівника громадської антикорупційної організації, який чинив тиск на бізнес. Чоловік, використовуючи своє службове становище, вимагав від директора товариства, яке займається вирощуванням різних видів сільськогосподарських культур, сотні тисяч доларів США.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП Одещини.

Вдаючись до брудних методів «вибивання» грошей, зловмисник тиснув на директора сільгосппідприємства погрожуваннями фізичною розправою та залишенням без бізнесу й засобів на існування. Розповсюджував вигадані відомості під виглядом достовірних про роботу фірми, які викликали сумніви щодо законності дій та рішень, а також добропорядності чоловіка та його оточення. Ініціював розслідування діяльності установи та замовляв негативні статті про її керівництво у засобах масової інформації.

Апетити зловмисника стартували від мільйона доларів США, але, бачачи непохитність потерпілого, поступово знижувалися до 600 тисяч доларів. Втім їх отримати завадили працівники Служби безпеки України та співробітники відділу розслідування особливо тяжких злочинів Слідчого управління ГУНП в Одеській області під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури, які припинили протиправні дії посадовця.

В рамках кримінального провадження слідчі повідомили фігуранту про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 189 Кримінального кодексу України, тобто у вимозі передачі чужого майна з погрозою насильства над потерпілим чи його близькими родичами, обмеженні прав, свобод або законних інтересів цих осіб, розголошення відомостей, які потерпілий бажає зберегти в таємниці, вчинене за попередньою змовою групою осіб, службовою особою з використанням свого службового становища.

Визнавши зібрані під час досудового розслідування докази достатніми, правоохоронці склали обвинувальний акт і скерували його до суду. За скоєне, згідно з чинним законодавством, чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...