• Головна
  • На Одещині покарають водія, який напідпитку скоїв ДТП та травмував пасажирку
16:36, 30 листопада 2022 р.
Надійне джерело

На Одещині покарають водія, який напідпитку скоїв ДТП та травмував пасажирку

На Одещині покарають водія, який напідпитку скоїв ДТП та травмував пасажирку

Поліцейські Роздільнянщини скерували до суду обвинувачення відносно жителя Одеси, який напідпитку скоїв ДТП та травмував жінку.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП Одещини.

Подія сталася в селі Великоплоське, куди обвинувачений разом із сестрою приїхав в гості до матері.

Родичі запросили до себе односельців і влаштували застілля, щоб відсвяткувати подію, а згодом всі разом вирішили з’їздити до магазину. Однак одесит не впорався з керуванням ВАЗ, з’їхав з дороги та зіткнувся з деревом. Про аварію до поліції повідомили очевидці.

В результаті ДТП одна пасажирка - 42-річна приятелька сім’ї - отримала перелом плеча. Ще троє пасажирів віком від 40-ка до 71-го року та 35-річний водій не постраждали.

Кермувальник намагався переконати поліцейських, що таким чином хотів уникнути зіткнення зі свійською твариною, яка нібито почала перебігати дорогу.

А от сам правопорушник вже не вперше сідає за кермо нетверезим – минулого року суд позбавив його права керувати транспортним засобом згідно з частиною 1 статті 130 КУпАП. За результатами перевірки на стан сп’яніння, цього разу відсоток етилового спирту в крові водія склав 2,14 проміле при нормі 0,2.

В рамках розпочатого поліцейськими кримінального провадження слідчі повідомили чоловіку про підозру та в подальшому, визнавши зібрані в ході досудового розслідування докази достатніми, склали відносно нього обвинувальний акт і скерували його до суду.

Чоловіку інкримінується порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження.

Це кримінальне правопорушення передбачене частиною 1 статті 286-1 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п’яти років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...