• Головна
  • Що таке "Пункти незламності" та де їх шукати в Одесі, - ФОТО, КАРТА
17:16, 30 листопада 2022 р.
Надійне джерело

Що таке "Пункти незламності" та де їх шукати в Одесі, - ФОТО, КАРТА

Що таке "Пункти незламності" та де їх шукати в Одесі, - ФОТО, КАРТА

Через масовані удари по критичній інфраструктурі по всій території України почалися перебої з електро-, водо-, теплопостачанням та зі зв'язком. Саме тому українська влада ще в другій половині жовтня запустила проєкт під назвою "Пункт незламності". Працювати над розгортанням пунктів обігріву на випадок відключень енергії почали в Офісі Президента.

Кореспондент 048.ua детальніше розповість про даний проєкт та де шукати такі пункти в Одесі.

Масовані удари російських терористів по критичній інфраструктурі України призвели до перебоїв з електропостачанням майже у всіх містах та селах. Під час одного з останніх масштабних обстрілів Україна поринула у пітьму, а без електроенергії стало неможливим водо- та теплопостачання. А також виникли проблеми з мобільним зв'язок. Ситуацію вдалося стабілізувати, але вона досі критична. До того ж велика ймовірність повторних ракетних атак інфраструктури з боку рашистів, які вони скоріше за все будуть неодноразово здійснювати у період морозів. Саме тому в Україні вже розгорнули багато "Пунктів незламності" і продовжують їх створювати далі.

"Пункт незламності" - це місце, де передбачені тепло, вода, електрика, мобільний зв'язок, інтернет, місце для відпочинку, аптечки та забезпечення для мам і дітей.

Над створенням таких пунктів в Офісі Президента почали працювати ще у другій половині жовнтя 2022 року. Спочатку було заплановано створити мережу з 17 тисяч звичайних пунктів обігріву. Проте за тиждень до ракетного обстрілу 23 листопада влада прийняла рішення, що "пункти незламності" мають бути обладнані генераторами. На момент старту проєкту із генераторами налічувалось майже п'ять тисяч пунктів.

За словами заступника голови Офісу Президента Кирила Тимошенка, офіційно рішення про "Пункти незламності" ухвалив Кабінет міністрів під грифом "таємно". У середині листопада високопосадовці почали ініціювати онлайн-зустрічі з місцевою владою. На цих зустрічах власне і обговорювались питання щодо організації розгортання мережі таких пунктів.

Перші пункти незламності розпочали роботу на площі Свободи в Херсоні 18 листопада 2022 року, через тиждень після звільнення міста від росіян. Вже 22 листопада поточного року Президент України Володимир Зеленський оголосив про розгортання проєкту по всій Україні.

"Пункти незламності" працюють при всіх обласних та районних адміністраціях, при школах, будівлях ДСНС та інших державних установах.

В Одесі місцева влада ініціювала розширення мережі "Пунктів незламності". Так, 28 листопада мер Одеси Геннадій Труханов провів зустріч із представниками бізнесу, щоб залучити їх до цієї ініціативи.

"Одеса - завжди була великою дружньою родиною і ми завжди підтримували одне одного, тому запрошуємо до співпраці кожний одеський бізнес", - наголосив Труханов під час зустрічі.

За актуальною інформацією у місті вже працюють 46 муніципальних "Пунктів незламності", а завдяки співпраці з великими торгівельними мережами та ресторанами міста загальну кількість вдалося збільшити до 189 пунктів.

Також міськрада створила спеціальну інтерактивну онлайн карту "Пунктів незламності". Наразі вона працює онлайн в режимі тестування. Планується, що згодом буде і можливість її використання в офлайн- режимі.

Що таке "Пункти незламності" та де їх шукати в Одесі, - ФОТО, КАРТА, фото-6

Варто зазначити, що дана карта постійно доповнюється фото та детальною інформацією. Додаються:

  • назви об’єктів;
  • адреси;
  • кількість місць;
  • наявність генератора, обігрівача, Інтернету та чи є можливість підзарядки пристроїв тощо.

Стандартні ж "Пункти незламності" одночасно можуть приймати від 40 до 500 людей, а час перебування в них необмежений. Їх комплектування та функціонування здійснюють із урахуванням наявного ресурсу органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #пункти_незламності
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...