• Головна
  • Печиво для ЗСУ: в Одесі маленькі патріоти власноруч прикрасили смаколики для захисників
Новини компаній
11:00, 11 жовтня 2022 р.

Печиво для ЗСУ: в Одесі маленькі патріоти власноруч прикрасили смаколики для захисників

Новини компаній
Печиво для ЗСУ: в Одесі маленькі патріоти власноруч прикрасили смаколики для захисників, фото-1

В Одесі 9 жовтня за підтримки благодійного фонду «ТРЕВЕЛЛІЗІ» під керівництвом Тетяни Бовкун та майстрині випічки Світлани з https://www.instagram.com/mysweet__cookies/ для маленьких патріотів був організований майстерклас з випікання пряників. На заході більше десяти діток допомагали прикрашати смаколики, які відправлять на фронт захисникам. Пряники у формі України та сердець діти розмальовували переважно синьо-жовтими кольорами.

Про це повідомляє кореспондент 048.ua

На патріотичному заході для дітей та їх батьків відчувалась атмосфера мирного життя, що дозволило учасникам трохи відволіктись від страшних новин, але при цьому висловити подяку захисникам, які стоять на фронті щитом, щоб у тилових містах діти не бачили жахіть війни.

На дитячій локації малеча веселилася під жваву українську музику. Звісно ж, не обійшлося без вже знаменитої на весь світ композиції «Ой у лузі червона калина» у виконанні Андрія Хливнюка. Діти підспівували і водночас прикрашали смаколики для українських воїнів.

На обличчях батьків були помітні посмішки. Відчувалось, що вони були важливими та необхідними, в першу чергу, для дітей. Очевидно, що дорослі останні сім місяців не так часто посміхаються, як до повномасштабної російської агресії. І діти це помічають. Тому важливість таких заходів, де дорослі і малі заряджаються позитивною енергією, важко переоцінити.

Перед тим, як діточки взялися прикрашати смаколики, Світлана з @mysweet_cookies провела невеличкий інструктаж і пояснила, наприклад, що таке кондитерські фломастери. У процесі батьки пояснювали дітям, кому ці пряники будуть відправлені. Але судячи з усього, вони і самі розуміли, для кого стараються і від щирого серця писали: «Ми за мир!», «Вірю в ЗСУ!», «Ви – кращі, дякую!» і «Слава Україні!». Поряд з цими словами малеча малювала українських військових, державний прапор, а символами мирного життя стали малюнки з веселками, соковитої зеленої трави та блакитного чистого неба. Юні патріоти прикрашали печиво глазурованими літаками, біля яких писали «Мрія». Прикрашали пряники також глазурованими блакитними і жовтими квіточками та білими голубками – символом миру.

Діти охоче долучалися до вирізання різних фігур з тіста спеціальними формочками. Вони були дуже захоплені цим процесом.

А ще для малечі були приготовані значки з написом: «Такий маленький, а вже – волонтер» і відповідно «Така маленька, а вже – волонтерка».

Ідейний натхненник благодійного заходу – Тетяна Бовкун. Вона зазначила, що мета заходу – виховування в дітях патріотизму та любові до своєї Батьківщини через добрі справи, а також донесення до підростаючого покоління, що не менш важливо бути й залишатися людяними, чесними, справедливими і відповідальними громадянами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...