• Головна
  • Зеленського просять звернути увагу на дії та висловлювання мера Одеси: зареєстровано петицію
17:15, 13 вересня 2022 р.
Надійне джерело

Зеленського просять звернути увагу на дії та висловлювання мера Одеси: зареєстровано петицію

Зеленського просять звернути увагу на дії та висловлювання мера Одеси: зареєстровано петицію

На сайті офіційного інтернет-представництва Президента України з'явилась електронна петиція з проханням до Володимира Зеленського звернути увагу на дії міського голови Одеси Геннадія Труханова. Петиція вже зібрала близько 8 тисяч голосів.

Про це повідомляє кореспондент 048.ua

Родіон Бурлуцький - автор петиції просить Президента України звернути увагу на дії та висловлювання мера Одеси та, за його словами, громадянина країни-терориста Генадія Труханова.

Ініціатор петиції зазначає, що політику Труханова складно назвати проукраїнською або ж опозиційною до російського вторгнення. І навпаки, "наративи, які просувалися мером Одеси, дуже нагадували тези російської пропаганди".

"Генадій Труханов зовсім не сприяє декомунізації України, навпаки, складається враження, ніби він сумує за "советским союзом", а деколи навіть підіграє країні-агресору, вкидуючи тези співзвучні з проросійськими", - пише в петиції автор.

Зокрема автор зазначає, що діючий мер міста Геннадій Труханов саботує демонтаж пам’ятника Олександру Суворову та пам'ятника російській імператорці Катерині II, "який протягом 2017–2019 років був визнаний судами усіх рівнів незаконним, та ініціатива на демонтаж яких, поступила від народу України, та в першу чергу від самих одеситів".

На думку автора петиції, "щоб уникнути необхідності демонтажу, проросійські сили і сам Труханов розпочали поширювати дезінформаційні тези про "заснування міста та спільну історію".

Згадав Родіон Бурлуцький і про ще один нещодавній скандал навколо персони мера після публікації інтерв'ю, яке він дав італійському виданню "Corriere della Sera". Тоді він заявив, що "Україні потрібно шукати компроміси із рф, щоб не допустити конфронтації".

З повним текстом петиції можна ознайомитись тут

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...