• Головна
  • "Зерновий коридор" запрацював у двох напрямках: порт на Одещині прийняв перше судно з початку повномасштабної війни, - ФОТО, ВІДЕО
18:08, 7 серпня 2022 р.
Надійне джерело

"Зерновий коридор" запрацював у двох напрямках: порт на Одещині прийняв перше судно з початку повномасштабної війни, - ФОТО, ВІДЕО

"Зерновий коридор" запрацював у двох напрямках: порт на Одещині прийняв перше судно з початку повномасштабної війни, - ФОТО, ВІДЕО

Вперше з початку повномасштабного вторгнення росії 24 лютого до України прибуло судно під завантаження - балкер "FULMAR S". Судно зайшло до порту "Чорноморськ" в ході реалізації Ініціативи про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів.

Про це повідомило Міністерство інфраструктури України.

Балкер FULMAR S - це перше судно, яке зайшло в український порт з моменту повномасштабного російського вторгнення.

"Ми уже можемо констатувати факт, що завдяки зусиллям Президента України, ЗСУ, Міністерства інфраструктури та наших партнерів - ООН та Туреччини - "зерновий коридор" запрацював у двох напрямках - на вихід і на вхід до портів України.

Ця подія також є важливим сигналом ринку, що "зерновий коридор" – це безпечна і головне вигідна бізнес можливість для судновласників повернутися в українські порти.

Ми зі свого боку робимо все можливе, щоб наші порти могли приймати та обробляти значно більше суден. Зокрема, ми плануємо уже за 2 тижні вийти на рівень щонайменше 3-5 суден на добу. 

Наша мета – вихід на місячний обсяг перевалки в портах Великої Одеси в 3 млн тонн сільськогосподарської продукції", - прокоментував Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

Нагадаємо також, що з портів Великої Одеси сьогодні, 7 серпня, було відправлено вже другий караван з продовольством.

Читайте також: На Одещині з'явиться "водна маршрутка"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...