• Головна
  • На Одещині викрили двох посадових осіб у незаконному збагаченні
10:26, 24 червня 2022 р.
Надійне джерело

На Одещині викрили двох посадових осіб у незаконному збагаченні

На Одещині викрили двох посадових осіб у незаконному збагаченні

На Одещині правоохоронці викрили двох посадових осіб у зловживанні службовим становищем з метою привласнення чужого майна. 

Про це повідомили в ГУНП Одеської області. 

На Подільщині колишній керівник однієї з районних державних адміністрацій протягом червня-грудня 2017 року вносив неправдиві відомості до офіційних документів. На їх підставі йому нарахували значно завищені виплати за виконання окремих видів службової діяльності та щорічної грошової допомоги – цим він завдав державі близько 350 тисяч гривень збитків. Слідчі кваліфікували його дії за частиною 4 статті 191 (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненим у великих розмірах) Кримінального кодексу України, наразі обвинувальний акт і матеріали кримінального провадження скеровані до суду.

А от головна бухгалтерка відділу освіти, культури, молоді та спорту однієї з сільських рад Березівського району протягом півріччя 2021 року підробляла службову документацію, щоб на її картковий рахунок щомісяця надходила подвійна заробітна плата. Їй оголосили підозру за двома статтями: частиною 1 статті 366 (службове підроблення) та частини 2 статті 191(привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) Кримінального кодексу України.

За скоєне чоловіку загрожує від п’яти до восьми років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, а от жінці – до п’яти років обмеження або позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...