• Головна
  • Борис Приходько: "Індексація прожиткового мінімуму значно відстає від росту цін"
Политические новости
13:00, 5 серпня 2021 р.
Надійне джерело

Борис Приходько: "Індексація прожиткового мінімуму значно відстає від росту цін"

Политические новости

Після планової індексації прожиткового мінімуму та мінімальної пенсії зростання соцстандартів значно відстає від розмірів інфляції. Про це заявив лідер «Нашого краю» на Чернігівщині Борис Приходько.

«Прожитковий мінімум підняли на 105 гривень, а пенсію на 85. Це — 4,8%. Але ж інфляція за цей період склала 7,3%. В результаті у людей зменшилась купівельна спроможність прожиткового мінімуму, мінімальної пенсії, а також всіх інших соціальних виплат, прив’язаних до прожиткового мінімуму», — заявив Борис Приходько.

Лідер «Нашого краю» на Чернігівщині наголосив, що уряд відкрито у бюджеті заклав зменшення соціальних стандартів.

«Уряд заклав у бюджет інфляцію понад 10%. І закладаючи таку цифру, постановив провести індексацію до кінця року на рівні 9,3%. Як пояснити подібні кроки влади?», — наголосив Лідер «Нашого краю» на Чернігівщині.

Також, за словами Бориса Приходько, прожитковий мінімум, який закладається в Державний бюджет та до якого прив’язані всі соціальні виплати, нині в 2 рази нижчий, ніж фактичний прожитковий мінімум, який розраховує Міністерство соціальної політики.

«В червні 2021 року, за розрахунками Мінсоцполітики, фактичний прожитковий мінімум становив 4400 грн/міс., або 5041 грн/міс. з урахуванням обов’язкових платежів, що, відповідно, в 1,9 та в 2,2 рази вище за прожитковий мінімум, закладений в Держбюджет – 2294 грн/міс. І цей дисбаланс Рада затвердила до 2024 року», — нагадав Борис Приходько.

«Наш край» наполягає — необхідно терміново внести зміни в законодавство та передбачити, що прожитковий мінімум, який закладається в Держбюджет, має відповідати рівню фактичного прожиткового мінімуму, який розраховує Міністерство соціально політики. владу привести прожитковий мінімум до реального показника

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...