• Головна
  • Тариф на тепло і гарячу воду може зрости майже вдвічі вже цієї зими, — «Наш край»
Политические новости
11:00, 13 липня 2021 р.

Тариф на тепло і гарячу воду може зрости майже вдвічі вже цієї зими, — «Наш край»

Политические новости

 Україна може і повинна забезпечити себе дешевим газом власного видобутку. Розвивати вітчизняний видобуток блакитного палива потрібно терміново. Інакше на нас чекає найважча зима в історії незалежної України. Про це заявив співголова політичної партії «Наш край» Олександр Мазурчак.

«Українці повинні мати в своїх оселях газ вітчизняного видобутку. Вартість українського газу — 3000 гривень за тисячу кубометрів, а не понад 400 доларів. Держава має негайно починати діяти. Інакше на нас чекає найскладніша зима за всю історію України: шалена ціна на газ, його дефіцит та збільшення заборгованості за послуги ЖКГ на ще кілька мільярдів гривень», — заявив Олександр Мазурчак.

Тариф на тепло і гарячу воду може зрости майже вдвічі вже цієї зими, — «Наш край», фото-1

За словами співголови партії, вже є аналітичні висновки, що тарифи на тепло, гарячу воду та світло зростуть майже вдвічі.

«На сьогоднішній день прогнозують збільшення тарифів на тепло та гарячу воду в Україні на 15-40%. Крім того, зросте й вартість електроенергії, але поки уряд ще тримає інтригу наскільки саме. І це ще не остаточна цифра, бо ми вже кілька місяці поспіль бачимо, що ціна газу на європейських хабах постійно зростає», — наголосив співголова «Нашого краю».

Олександр Мазурчак наголосив, що уряд та «Нафтогаз» прибрали із пріоритетних напрямків державного розвитку власний видобуток газу.

«Про програму «20/20» — збільшення видобутку власного газу «Укргазвидобування» до 20 млрд кубометрів на рік до 2020 року — в «Нафтогазі» вже навіть не згадують, бо збільшення видобутку нікого в уряді не цікавить. Але чому видобуток власного газу скорочується — незрозуміло. Три роки поспіль ми бачимо падіння рівня видобутку блакитного палива. Об’єктивних причин для такого скорочення немає. Схоже, що його створюють умисно, в угоду окремим олігархам», — сказав Олександр Мазурчак.

За перші 6 місяців 2021 року Україна видобула на 4% менше природного газу, ніж у 2020 році Порівняно з 2019 роком видобуток скоротився вже на 7%. У 2019 році видобуток газу в Україні зменшився на 1,4% порівняно з 2018-м. При цьому найбільше скорочення видобутку спостерігається саме у державних компаній — АТ «Укргазвидобування» та ПАТ «Укрнафта».

«Наш край» вкотре наголошує на необхідності збільшення власного видобутку природного газу в Україні та першочергового забезпечення ним українських домогосподарств. Українці повинні мати в своїх оселях газ вітчизняного видобутку за доступними цінами, а не тими, за якими газ продають у Європі, де люди мають доходи в десятки разів вищі за українські.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...