• Головна
  • Кухня одеського МакДональдз на власні очі: як насправді "народжуються" ідеальні бургери та картопля фрі
Новини компаній
15:00, 1 червня 2021 р.

Кухня одеського МакДональдз на власні очі: як насправді "народжуються" ідеальні бургери та картопля фрі

Новини компаній
Кухня одеського МакДональдз на власні очі: як насправді "народжуються" ідеальні бургери та картопля фрі

Сидячи в театрі, чи не задумувались ви, що знаходиться за лаштунками і як там все виглядає? Дивлячись улюблений серіал, чи не хотіли б ви завітати на знімальний майданчик, щоб подивитися як його знімають? Коли ви їсте свій смачний і соковитий бургер або найсмачніше морозиво, а може п’єте ароматну каву з МакДональдз, чи не цікавило вас питання, що відбувається на кухні?

Ми не обіцяємо, що в театрі ви потрапите за лаштунки. Ми не гарантуємо, що ви побуваєте на знімальному майданчику улюбленого серіалу. Проте, ми можемо показати вам, як готують ваші улюблені страви в МакДональдз.

"На власні очі": як готують бургери та картоплю фрі

Перед початком екскурсії одягаю спеціальну "екіпіровку" – халат, бахіли, шапочку, рукавички і, звісно, маску, також мені потрібно було пройти ПЛР-тестування.

Найперше оглядаємо гриль, де готують біфштекси для бургерів. Його чистять після кожного смаження. М’ясні біфштекси постачає Козятинський м’ясокомбінат, що на Вінниччині. Біфштекси складаються зі 100% яловичини, без додавання жодних спецій, і зберігаються у гігантських холодильних камерах при температурі -18°С. У ресторані їх смажать на грилі без олії при температурі 217°C зверху і 177°C знизу, і тільки після приготування додають сіль та перець. Вуаля – ідеальний біфштекс для бургера готовий!

Що стосується булочок для бургерів, то їх випікають у Дніпрі з борошна найвищого ґатунку вітчизняного виробництва, води, дріжджів, соняшникової олії й цукру. Вони регулярно проходять оцінку на відповідність золотому стандарту МакДональдз – щомісяця представники відділу якості компанії та експерти на підприємстві виставляють бали кожному виду булочки, оцінюючи аромат і зовнішній вигляд, висоту, прожарювання, смак.

Хрумкі мариновані огірки для бургерів незмінно постачаються з півдня України вже понад 20 років. Ще більш соковитими ці бургери робить кетчуп із херсонських томатів. Щорічно всі інгредієнти, що постачаються в МакДональдз, "інспектують" на смак та якість в мюнхенській лабораторії.

Над робочими поверхнями на кухні закладу розміщені так звані електронні годинники, які фіксують час придатності тих чи інших продуктів, коли він стікає – вмикається звуковий сигнал і продукцію замінюють. Як пояснює директорка ресторану Євгенія Шаврієва, ця система гарантує, що кожен відвідувач МакДональдз отримає якісний, свіжий бургер чи хрумку картопельку фрі.

Як же готують улюблену багатьма картоплю фрі? Для її приготування беруть картоплю сорту Інноватор, довжина якої в середньому становить 20 см. Це природній сорт, який не містить ГМО. Що стосується фритюру, у якому готується картопля, то тут використовують найсучасніше обладнання, де олія проходить декілька етапів фільтрації. Після приготування картопля фрі зберігається до 5 хвилин.

Кухня одеського МакДональдз на власні очі: як насправді "народжуються" ідеальні бургери та картопля фрі, фото-7

Яке воно - морозиво найвищого ґатунку?

Морозиво готується безпосередньо у закладі у присутності клієнта. Основа морозива – це молоко вищого ґатунку. Його закуповують у найкращих та найбільших фермерських господарств Київської та Черкаської областей. Наприклад, Білоцерківський молочний комбінат (БМК) постачає два різновиди молочних сумішей, які використовують не лише для ніжного морозива, а ще й для молочних коктейлів МакШейк. Основи заливаються до комбомашин, працівнику залишається лише натиснути кнопку – суміш автоматично комбінується з холодним повітрям, після чого потрапляє прямо в стаканчик чи ріжок.

Кава McCafe – це 100% арабіка.

Для МакДональдз створено спеціальний бленд, до якого входять 80% зерна з Колумбії і ще 20% з Бразилії. Каву вирощують на плантаціях, для яких не вирубували тропічні ліси, це підтверджує міжнародний сертифікат Rainforest Alliance. Зерна обсмажують в Нідерландах, а напій готують у швейцарських кавомашинах. Зерна у кавомашині зберігають не більше чотирьох годин, щоб вона не втрачала свій смак та аромат.

Кухня одеського МакДональдз на власні очі: як насправді "народжуються" ідеальні бургери та картопля фрі, фото-10

Міні-завод з виготовлення напоїв – в кожному ресторані!

Виявляється, що в кожному ресторані МакДональдз є свій міні-завод з виготовлення Кока-коли та інших напої. За допомогою спеціального автомату змішується запатентована основа, вуглекислий газ та вода, щоб на виході отримати готовий напій.

До речі, перед тим, як потрапити до кави, чаю або автомату з виготовлення коли, вода проходить дуже серйозну очистку та багатоступеневу фільтрацію:

  • грубу очистку;
  • пом’якшення;
  • зворотній осмос;
  • нано- і вугільну фільтрацію;
  • ультрафіолетове очищення.

На кожному фільтрі є стікер, який вказує, коли його встановили – це потрібно для того, щоб працівники ресторану розуміли, коли потрібно його обслуговувати та замінювати.

"У МакДональдз ви в безпеці". Про взірцеві стандарти чистоти, якості та безпечності

ТОП-4 цікаві факти, які варто знати:

  • Будь-яка страва тут проходить близько 100 перевірок на різних етапах приготування – від моменту вирощування сировини на полях, транспортування, до самого процесу виробництва. Щомісяця у кожному ресторані проводяться мікробіологічні дослідження готової продукції.
  • Чисто майже як в операційній. Поверхні на кухні та в зоні обслуговування протирають щонайменше щогодини, а щоночі відбувається генеральне прибирання та дезінфекція обладнання. Кожні 3 години працівники ресторану змінюють маски, щогодини миють руки спеціальним антибактеріальним милом та змінюють рукавички. Термінали для оплати, диспенсери для дезінфікуючих засобів, ручки вхідних дверей зі сторони залу та вулиці протирають кожні дві години. А столи і таці – після кожного відвідувача.
  • МакДональдз перший в Україні почав використовувати систему НАССР, яка є важливим інструментом для контролю якості харчових продуктів на виробництві та рекомендована Міністерством охорони здоров'я для закладів громадського харчування.
  • Мережа підтримує місцевого виробника: 60% постачальників МакДональдз – українські підприємства. Вони регулярно проходять 4 суворі аудити на рік: як заплановані, так і неоголошені незалежними аудиторськими компаніями.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...