• Головна
  • КАСКО та ОСЦПВ - що нового в захисті авто
Новини компаній
13:00, 11 червня 2020 р.

КАСКО та ОСЦПВ - що нового в захисті авто

Новини компаній

Карантин переконливо довів, що власне авто - дійсно найкраща з інвестицій. Коли свобода пересування стала предметом розкошу, автовласники в повній мірі оцінили свої переваги. При цьому ніхто, звичайно, не відміняв ДТП та інші неприємності, включаючи погодні. Тому захист авто ніколи не втрачає своєї актуальності. Що ж нового пропонують страхові компанії на цьому терені?


Поліс ОСЦПВ

Обов'язковий захист авто - це, безумовно, ОСЦПВ. Цей поліс за законом повинен мати кожен водій. Тут найважливіша подія сталася в лютому 2018 року - страховикам дозволили укладати договори ОСЦПВ як в паперовому, так і в електронному вигляді. А карантин дав ще більш потужний поштовх діджіталізації страхових полісів, і вже сьогодні кожен третій поліс ОСЦПВ є електронним.

А зовсім недавно страховикам дозволили самостійно встановлювати ціну з урахуванням факторів місця використання авто (великі міста, передмістя або невеликі містечка, водійського стажу).

"Для визначення вартості поліса ОСЦПВ в Україні сьогодні використовують 3-4 параметри, в той час, як в Європі їх може бути 12-20. Наприклад, вартість полісу для 18-річного київського водія без стажу, який керує спортивним 3-літровим BMW і для 60-річного водія з 30 річним стажем на 3 літровому Opel з мінімальним пробігом і відсутністю аварій в 10 років однакова. А в Берліні або Парижі вона буде відрізнятися в 5-7 разів. Тому сегментація з використанням додаткових параметрів для встановлення справедливої  ціни - той шлях, яким йде наша компанія ", - розповів Андрій Перетяжко, Голова правління страхової компанії ARX.

Що стосується врегулювання страхових випадків, то за законом з полісом ОСЦПВ термін врегулювання складає 90 днів. Однак надійні страховики намагаються врегулювати страхові випадки за більш короткі терміни. У тій же ARX більше 83% страхових подій врегульовуються в термін менше 90 днів. Відзначимо, що зараз будь-який поліс ОСЦПВ можна купити онлайн, на сайті компанії, без всяких додаткових контактів.

Поліс КАСКО

Базові програми страхування КАСКО багато компаній також перевели в формат електронного полісу, а також запропонували дистанційне врегулювання. У АRX давно впроваджено телеврегуліровання по КАСКО, і в компанії відзначають, що в період карантину навіть вдалося скоротити терміни врегулювання по КАСКО і ОСЦПВ. Рівень сервісу контакт-центру зріс до майже 100%, а задоволеність клієнтів якістю обслуговування залишилася на тому ж рівні - 92%.

ARX також пропонує всім власникам полісів КАСКО «Все включено» і «КАСКО Класик» приємний бонус - дві телемедичні консультації в подарунок, що дуже актуально в зв'язку з COVID-19.

Телемедицина - це дистанційна медична консультація, яка здійснюється за допомогою відеозв'язку, телефонного дзвінка або ж чату з лікарем. У перерахованих варіантах є можливість обговорити всі питання, обмінятися медичними документами, наприклад, результатами лабораторних досліджень і отримати рекомендації лікаря щодо подальшого лікування.

Телемедичні консультації проводять практикуючі лікарі різних клінік по всій території України. Вони приймають рішення, чи достатньо буде онлайн консультації або все ж потрібно буде звертатися до лікаря на очну консультацію.

Очевидно, що телемедична консультація зручна тим, що онлайн можна отримати кваліфіковану консультацію, уникаючи звернення до лікаря, якщо немає термінової необхідності.

Вибираючи поліс для захисту авто, будь то ОСЦПВ або КАСКО, уважно вивчіть всі умови, перевіривши попередньо, чи надійна компанія!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...