Зеленський розповів про військові кораблі та системи ППО, які зміцнять оборону Одещини

Одеську область захистять додатковими системами ППО. Також Україна домовилася з партнерами про отримання військових кораблів для забезпечення безпеки суден у "зерновому коридорі".

Про це заявив президент України Володимира Зеленського на пресконференції за підсумками Міжнародного саміту Grain from Ukraine.

Голова держави наголосив, що Україна вважає створення "зернового коридору" без росії одним з найбільших досягнень за рік, а також наголосив, що йде робота над забезпеченням безпеки кораблів, які рухаються коридором.

"Ми домовилися з партнерами й будемо супроводжувати кораблі у морі, щоб гарантувати їхню безпеку. У нас вже є конкретні домовленості про отримання кораблів. Це питання близького майбутнього", - заявив Зеленський.

Щодо протиповітряної оборони, президент зазначив, що йдеться про конкретну кількість і конкретні назви комплексів, запит на які вже погодили західні партнери.

"І залишається реально дуже конкретна кількість систем, дуже конкретні назви. Запит цей є. Скажу вам відверто - відповідь позитивна вже є, коли ці системи стануть охороняти той регіон (ред. Одеську область). Тому що там і коридор важливий, і люди", - сказав він.

Новини компаній
16:00, Вчора