• Головна
  • Іноземних шахраїв з викритого одеського call-центру екстрадували в Чехію, – ВІДЕО
14:18, 14 травня
Надійне джерело

Іноземних шахраїв з викритого одеського call-центру екстрадували в Чехію, – ВІДЕО

Іноземних шахраїв з викритого одеського call-центру екстрадували в Чехію, – ВІДЕО

Поліцейські екстрадували в Чехію шістьох шахраїв, які з call-центру в Одесі ошукали своїх співвітчизників на 5,5 млн грн.

Про це повідомило Головне управління Національної поліції в Одеській області.

Припинення злочинної діяльності міжнародної злочинної організації і передача іноземним колегам злочинців з їх країни стало можливо завдяки The Joint Investigation Team (JIT) — угоди про створення спільної слідчої групи, що була укладена між українськими та чеськими поліцейськими.

В повідомленні нагадали, що разом із двома українцями іноземні аферисти телефонували своїм співвітчизникам в Чехію, використовуючи віртуальну телефонію з підміною номера. Представлялись співробітниками державного контролюючого банківського органу, схиляли потерпілих надати віддалений доступ до свого телефону чи компʼютеру. У деяких випадках виманили реквізити банківських карт і навіть переконали потерпілих зняти готівку і передати підставному кур‘єру, який нібито доставить її у безпечне місце.

Отримані від протиправної діяльності кошти конвертували в криптовалюту або обготівковували для покупки елітних авто й нерухомості, які реєстрували на друзів та родичів. Таким чином шахраї ошукали щонайменше шістнадцятьох громадян Чехії на 5,5 мільйонів гривень, поки кіберполіцейські не встановили особи та місцеперебування злочинців на запит чеської поліції.

До розслідування було залучено понад сто українських та чеських поліцейських. Шахраїв затримали в кінці квітня в Одесі, а вже 10 травня слідчі Нацполіції під конвоєм Нацгвардії передали їх чеським правоохоронним органам в міжнародному пункті пропуску «Краківець» Львівської області. За даними чеських проваджень, ці шахраї нанесли чеським громадянам збитків на 30 мільйонів крон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...