• Головна
  • Ціни на золоті чоловічі цепочки
14:33, 12 березня 2015 р.

Ціни на золоті чоловічі цепочки

Як обрати стильний аксесуар для чоловіка – золотий ланцюжок

Ланцюжок на шию - це, мабуть, найпоширеніше, після годинників, прикраса для чоловіків. Якщо носіння браслетів і сережок дозволяють собі більш сміливі представники сильної половини людства, то ланцюжки давно вже підкорили навіть найконсервативніших чоловіків. Мало хто звертає увагу при виборі цепочки, в тому числі золотої,  на її ціну, якщо бажання придбати  затьмарює розум. Тому ціни на золоті чоловічі цепочкиприємно радують нас в магазині Gold.ua, очевидно, що покупка не підірве бюджет вашої сім'ї чи ваш власний.

Чим відрізняються цепочки, призначені для чоловіків?

Ювеліри і дизайнери прагнуть створювати максимально відповідні чоловічим перевагам прикраси. Традиційно вони намагаються підкреслити силу, енергію, наявність мускулів. Саме тому цепочка на шию чоловікові зазвичай виглядає більш переконливо, масивно і солідно, ніж жіноча.

Якщо до чоловічої цепочки планується підвіска

Підвіска повинна співвідноситися з чоловічим ланцюжком за розміром і вагою (бути приблизно рази в два легше, ніж ланцюжок). Наприклад, маленький хрестик на крупному ланцюжку буде виглядати негармонійно. Тому довжина й товщина ланцюжка підбираються згідно підвісці. За кольором прийнято, щоб обидві частини прикраси збігалися. Але допускається пофантазувати з кольором і фактурою.

Як підібрати оптимальний ланцюжок чоловікові?

Товщина і довжина ланцюжка обирається залежно від габаритів власника і переваг в стилі. Товщина ланцюжка на чоловічу шию може бути різною, але занадто тонкі зазвичай не носять. Чим більше торс чоловіка, тим масивніше допускається ланцюг. Середня товщина складає 4-6 міліметрів.

Як вибрати довжину цепочки на шию чоловікові?

Мінімальна довжина для чоловіка середнього статури становить 50-55 сантиметрів. Ланцюг такої довжини не облягає щільно основу шиї, а досить вільно лежить на рівні ключиці або нижче. Для тих, хто любить, щоб ланцюжок було видно з-під розстебнутого ворота сорочки, це оптимальна довжина. Якщо прикрасу планується носити під одягом, то підійдуть цепочки від 60 сантиметрів.

Короткі чоловічі ланцюжки більше асоціюються з діловим або спортивним стилем. Саме вони - найпоширеніші серед чоловіків. Як ми вже згадували, на більш масивній шиї гармонійніше виглядають більш великі ланцюжки, в тому числі об'ємні, різних подвійних, закручених або плоских плетінь.

У більш «розслабленому» середовищі (наприклад, серед чоловіків творчих професій) досить часто можна зустріти ланцюжок середньої довжини. Фактура таких ланцюжків може бути як більш помітною (великий ланцюг з рельєфним плетінням), так і «спокійною» (тонка срібна цепочка поверх футболки).

До речі, деякі знамениті актори воліють якраз носити ланцюжки середньої довжини - від стриманого варіанта з тонкою срібною цепочкою у Аль Пачіно, до більш помітних у Джоні Деппа і Бреда Пітта.

Який метал краще?

Матеріали для виготовлення чоловічих ланцюжків традиційні - золото, срібло, сталь. Універсальність золота, його висока ціна і краса підкреслюють статус власника. Елегантні золоті ланцюжки для чоловіків підходять практично будь-якому віку і стилю. Розкіш успішного чоловіка демонструють прикраси, що поєднують різнобарвне золото. Окремий клас прикрас - так звані «пустотілі» ланцюжки - дозволяють придбати велику зовні золоту цепочку, але досить легку за вагою, і отже, доступну за ціною. Єдине, носити такі ланцюжки потрібно більш акуратно - при згині ланки і поломки відновити її буде майже неможливо.

Більш бюджетний варіант - золочені срібні ланцюжки, які до того ж мають менше ризику до окислення. Головне, переконатися в надійності репутації виробника і достатньої його «щедрості» - шар золота повинен бути щільним і відповідати «характеристикам експлуатації» виробу, тобто прийнятим у галузі, стандартам.

Ціни на золоті чоловічі цепочки, фото-1

Ланцюжки для чоловіків зі срібла або ювелірної стали

Сучасні чоловіки із задоволенням носять і срібні ланцюжки на шиї. Сьогодні ювелірні дизайнери пропонують всілякі варіанти обробки срібних ланцюгів - покриття благородним металом родієм, що надає блиск, оксидування, чорніння, гравіювання. «Хімічні» техніки обробки типу оксидування, родування срібла при цьому несуть подвійний ефект - змінюючи зовнішній вигляд виробу, одночасно захищають срібло від окислення. Так, срібло, покрите оксидною плівкою, зовні нагадує чорнене. Догляду срібні ланцюжки з обробленої таким чином поверхнею вимагають менше, ніж ланцюжка зі звичайного срібного сплаву (які будуть швидко темніти) - що також повинно порадувати чоловіків.

З чим можна носити чоловічий срібний ланцюжок на шию?

Як і золоту, срібну цепочку чоловіки сьогодні носять практично з будь-яким одягом. Сучасна мода накладає все менше обмежень за стилем, і дає можливість вільно виражати індивідуальність. Носити ланцюжок можна, залежно від довжини, під або поверх джемпера, футболки, або на шиї з сорочкою, у якої розстебнуті верхня пара ґудзиків. Обмеження можуть накладатися тільки ситуацією. Наприклад, зі строгим костюмом (у тому числі в офісі, на діловій зустрічі, урочистому заході тощо) помітність ланцюжка може бути не зовсім доречною. Також слід враховувати сполучуваність ланцюга з іншими аксесуарами - годинами, браслетами і тому подібним. Зазвичай найкраще виглядають разом метали якогось одного кольору - або жовті, або білі. Останнім часом все більшої популярності набувають ланцюжки, виготовлені із сталі. Такі ланцюжки не тільки красиві і міцні, але й уособлюють чоловічу силу і залізну волю.

Трішки про «чоловічі» плетіння

Незважаючи на те, що чоловічі ланцюжки зазвичай більш лаконічні і стримані в порівнянні з жіночими, їх плетіння досить виразні і мудрі. Наприклад, типово чоловіче плетіння бісмарк являє собою складний об'ємний малюнок всіляких з'єднань ланок. Чоловічими вважаються також плетіння ромбо, візантійське, мотузяне. Практично будь-яке плетіння (за винятком відверто жіночих лав або Нонни), яке має великі ланки з незграбними формами і виглядає солідно і мужньо, можна вважати відповідним для чоловічої цепочки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...