• Головна
  • Піролізні твердопаливні котли
14:26, 19 грудня 2014 р.

Піролізні твердопаливні котли

На сьогоднішній день піролізні котли залишаються затребуваним видом опалювального обладнання. В силу тривалості горіння палива і його відносно невисокої вартості, покупці продовжують вибирати котли цього типу для своїх будинків. Отже, давайте спробуємо розібратися в перевагах і недоліках піролізних котлів, а також їх відмінностях від стандартних твердопаливних.

Піролізні котли працюють на деревині, камера горіння у них складається з двох частин. Перша - завантажувальна камера. Її ж називають газогенераторною. Сюди ви закладаєте паливо і тут стартує процес піролізу. Друга - це камера допалювання. У ній вироблені в завантажувальній камері гази згоряють при високій температурі, виділяючи додаткову кількість тепла для обігріву.

Це тепло проходить через багатоканальний димовий тракт, тут же скупчується сажа.

Газогенераторні - це назва, яка точніше описує піролізний котел, адже якщо розібратися, процес піролізу відбувається в кожному котлі при спалюванні деревини або вугілля і є початковою фазою згоряння.

Залежно від розташування другої камери - так звана камера допалювання - твердопаливні піролізні котли поділяють на верхні і нижні, ще пара умовних термінів.

Коли камера допалювання розташовується знизу, до котла досить зручно закладати дрова - адже перша камера знаходиться вгорі, тобто приблизно на рівні людського зросту. Хоча є і мінуси, коли з першої камери в другу, нижню, опускається зола, тоді котел частіше вимагає чистки. Також такий апарат вимогливіший до тяги.

У котлах з верхніми типами камер допалу закони фізики реалізуються природніше - продукти згоряння, тобто димові гази, природним шляхом піднімаються вгору через форсунки, і там згорають у верхній камері.

Залежно від типу тяги, піролізні котли діляться на моделі з природною та примусовою тягою. Для створення примусової тяги встановлюються димососи і наддувні вентилятори під управлінням автоматики. Такі котли горять довше, ніж ті, що мають природну тягу, також вони незалежні від погодних умов.

Крім чистої деревини і тирси, ви можете також використовувати безліч відходів, але беззаперечно слідувати головному правилу - паливо для оптимальної роботи піролізного котла повинно бути сухим. Вологість - не більше 20%.

Якщо ви готові до поставлених критеріїв і шукаєте твердопаливний спосіб опалення свого житла, замовити піролізні котли можна в інтернет-магазині ТермоЮніон . Отримавши консультацію нашого фахівця, вам буде легше визначитися з вибором.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...