• Головна
  • Їжа майбутнього – студенти Харчової Академії провели майстер-клас для дітей прямо біля Дюку
09:40, 10 вересня 2018 р.

Їжа майбутнього – студенти Харчової Академії провели майстер-клас для дітей прямо біля Дюку

На Приморському бульварі сьогодні малюють незвичайні картини звичайні одеські діти. Замість пензликів в них кулінарні мішки, а замість фарби — шоколад. В цьому їм допомагають студенти Академії Харчових технологій. 

Цей майстер-класс проходить у рамках Дня відкритих дверей Академії Харчових технологій. На ньому діти вчаться не тільки малювати шоколадом, а й робити поживні та корисні батончики. Студенти залюбки діляться тим, чому вже навчились з одеськими школьниками. 

Софія Черненко, студентка Академії Харчових технологій: “Я дуже рада приймати участь у цьому закладі, ми бачимо цікавість у очах дітей і сподіваємося, що у когось з них теж з’явиться бажання вступити у нашу академію. Ну, і ви розумієте, проти хто з дітей може встояти проти шоколаду”.

Софія навчається на четвертому курсі, і в неї вже є деякі досягнення у науковій сфері. Вона розповідає дітям над чим зараз працює: розробляє спеціальні спортивні батончики, а також продукти збагачені поліфенолами 

“З’ясувалось, що наукова діяльність — це дуже захоплююче і наше студентське життя – це не просто лекції та практика, це справжні наукові дослідження, це те, що може стати навіть їжею майбутнього. Я завжди хотіла нести у маси ідею здорового та збалансованого харчування, але мені хотілося, щоб продукти були багатофункціональними, з можливістю додавати у них ще, щось корисне, крім того, що вже є. Так я прийшла до думки, зайнятись дослідництвом поліфенолів та технологіям, що дозволяють збагачувати ними продукти харчування”.

Під керівництвом Софії діти  ретельно змішують фініки, курагу, горіхову пасту, ізолят сироваткового білку та навіть додають інкапсульовані поліфеноли. Це ті самі інгредієнти, які додають батончику корисних властивостей. Основа – печиво з високим вмістом клітковини. Доречі це те саме печиво на розробку якого Софія Черненко отримала патент. І так, вона ще не закінчила навчання, а вже має досить серйозні наукові розробки.

Її основна тема – розробка продуктів з високим вмістом білка. І саме спортивні батончики, які вона разом з дітьми робить на майстер-класі стали її реалізацією. Звісно, такі теми важко сприймаються дітьми 5-8 класів. Саме тому було вирішено на дні відкритих дверей додати ще й цікавий бонус – малювання шоколадом. 

Після майстер-класу діти із задоволення куштували солодощі, що їх приготували разом зі  студентами Харчової академії та можливо дехто з них вже визначився зі своїм майбутнім шлях у вищу школу, завдяки таким студентам, як Софія.

Автор Марія Гуцул

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення