• Головна
  • Депутат Одеської облради зі спільниками захопив базу відпочинку та 78 ділянок сільгоспземель, - ФОТО
12:05, 15 квітня
Надійне джерело

Депутат Одеської облради зі спільниками захопив базу відпочинку та 78 ділянок сільгоспземель, - ФОТО

Депутат Одеської облради зі спільниками захопив базу відпочинку та 78 ділянок сільгоспземель, - ФОТО

На Одещині судитимуть депутата облради та 4 його спільників за незаконне захоплення курортної нерухомості та 78 ділянок сільгоспземель на майже 24,6 млн грн.

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі.

Правоохоронці встановили, що депутат розробив схему незаконного збагачення через реєстрацію права власності на об’єкти нерухомості та земельні ділянки, що прямо або опосередковано були власністю держави та територіальних громад. До свого "бізнес-плану" чиновник залучив свою дружину та підбирав співучасників із кола близьких та довірених осіб.

Спільники підшукували об’єкти нерухомості – бази відпочинку в курортних районах області та "вільні" земельні ділянки сільськогосподарського призначення у межах низки ОТГ Роздільнянського району. Потім на підставі сфальсифікованої документації реєстрували право власності за підконтрольними співучасникам особами в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

У такий спосіб протягом 2019-2023 років обвинувачені заволоділи 78 земельними ділянками сільгосппризначення загальною площею 271 га та базою відпочинку Укрпошти на березі моря в Затоці. Цими діями державі та територіальній громаді спричинено майже 24,6 млн грн збитків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...