• Головна
  • Інспектори водної поліції під час патрулювання викрили двох браконьєрів на Дністровському лимані
16:22, 13 квітня

Інспектори водної поліції під час патрулювання викрили двох браконьєрів на Дністровському лимані

Інспектори водної поліції під час патрулювання викрили двох браконьєрів на Дністровському лимані

За попередніми підрахунками, завдані ними державі збитки становлять понад 230 тисяч гривень. Правопорушникам загрожує від штрафу до обмеження волі.

Про це повідомили у поліції.

Вранці біля селища Овідіополь під час патрулювання узбережжя Дністровського лиману співробітники водної поліції Одеського районного управління поліції № 2 спільно з прикордонниками та працівниками рибного патруля викрили двох місцевих рибалок, які у період нересту здійснювали вилов водних біоресурсів.

Викликана на місце події слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції вилучила у правопорушників в якості речових доказів човен, більше 200 метрів ліскової сітки та 78 особин риби, серед якої короп, лящ, карась, лобань та чорноморський оселедець. Усе правоохоронці передали на зберігання до спеціалізованого підприємства.

За попередніми підрахунками фахівців, своїми протиправними діями рибалки завдали державі збитки на суму більше 230 тисяч гривень.

«За даним фактом ми внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду. В рамках провадження призначено судово-екологічну експертизу, якою буде встановлено точний розмір заподіяної державі шкоди. Після проведення необхідних слідчих дій та отримання експертного висновку вирішуватимемо питання щодо повідомлення фігурантам про підозру. Їм загрожує покарання штрафом від 17 до 51 тисячі гривень або пробаційним наглядом на строк до трьох років, або обмеженням волі на той самий строк», - розповіла т.в.о. начальника сектору дізнання територіального підрозділу поліції Діана Марченко.

Слідство триває під процесуальним керівництвом Чорноморської окружної прокуратури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...