• Головна
  • «Працевлаштовував» людей і забирав їхню зарплатню: на Одещині викрили директора комунального підприємства
10:25, 5 квітня
Надійне джерело

«Працевлаштовував» людей і забирав їхню зарплатню: на Одещині викрили директора комунального підприємства

«Працевлаштовував» людей і забирав їхню зарплатню: на Одещині викрили директора комунального підприємства

Поліцейські Одещини повідомили про підозру директору комунального підприємства та його спільниці, які ніби то працевлаштовували громадян та отримували їхню зарплатню.

Директор одного з комунальних підприємств Білгород-Дністровського району розробив злочинну схему для власного збагачення. Чоловік вирішив по документах оформлювати на роботу до ввіреного йому підприємства людей, які б насправді там не працювали, а їхню заробітну плату привласнювати. Для втілення цього плану він залучив свою знайому.

Жінка підшукувала неосвічених громадян та таких, що потрапили у складні життєві обставини, та, вводячи їх в оману, отримувала у них особисті документи, після чого відкривала рахунки в банківських установах і передавала необхідні дані й документи організатору для «працевлаштування».

Директор підприємства зі свого боку підписував накази про прийняття таких осіб на роботу та обліковував їх «робочий час» для нарахування зарплатні. Надалі «зароблені» гроші знімались з банківських карток «працівників».

У такий спосіб спільникам протягом шести місяців вдалося оформити на роботу 12 працівників, серед яких прибиральники, двірники, озеленювачі, і заволодіти бюджетними коштами, які виділялись на оплату праці. Загальна сума завданих державі збитків склала понад мільйон гривень.

Керівнику КП та його спільниці повідомили про підозру. Наразі вирішується питання про обрання судом підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тривання під вартою. Відносно посадовця слідчі також клопочуть про відсторонення його від займаної посади. За скоєне організатору загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади, а пособниці – позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...