• Головна
  • Щонайменше три роки увʼязнення загрожує одеситу за незаконні оборудки зі зброєю
10:20, 4 квітня

Щонайменше три роки увʼязнення загрожує одеситу за незаконні оборудки зі зброєю

Щонайменше три роки увʼязнення загрожує одеситу за незаконні оборудки зі зброєю

Поліцейські викрили чоловіка, коли він без передбаченого законом дозволу продав два самозарядні карабіни. 

Про це повідомили у поліції.

Дії громадянина задокументували слідчі відділу поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 та співробітники управління карного розшуку ГУНП в Одеській області під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури міста Одеси.

Правоохоронці отримали інформацію, що містянин підшукує покупців на дві одиниці зброї. Вжитими заходами, поліцейські припинили протиправні дії чоловіка, щойно він на одній з вулиць Хаджибейського району міста зустрівся з покупцем та збув йому два самозарядні карабіни за 17 тисяч гривень.

В якості речових доказів слідчі вилучили з місця події гроші та зброю, яка згідно з експертним висновком належить до категорії нарізної вогнепальної.

«За наявності достатніх доказів ми повідомили фігуранту про підозру у придбанні, носінні, зберіганні та збуті вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу. Це правопорушення кваліфікується за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. На час слідства суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Яким чином до чоловіка потрапили карабіни, ми встановлюватимемо в ході слідства», - повідомив слідчий територіального підрозділу поліції Владислав Степенко.

Нагадаємо: відповідно до ч. 3 ст. 263 ККУ, не підлягає кримінальній відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...