• Головна
  • В Одесі викрили посадовицю на вимаганні та отриманні хабаря, - ФОТО
11:20, 29 березня
Надійне джерело

В Одесі викрили посадовицю на вимаганні та отриманні хабаря, - ФОТО

В Одесі викрили посадовицю на вимаганні та отриманні хабаря, - ФОТО

Одеські поліцейські викрили та повідомили про підозру посадовиці держпідприємства в одержанні хабаря. Жінка, використовуючи службове становище, отримала хабар за пришвидшення видачі сертифікатів відповідності держстандартам. За скоєне їй загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Про це повідомили в пресслужбі ГУНП. 

Слідчі встановили, що для отримання необхідних для здійснення підприємницької діяльності сертифікатів, працівник приватного підприємства звернувся до посадовиці профільного держпідприємства, до повноважень якої входило розгляд та вирішення вказаного питання.

Жінка повідомила, що оформлення таких документів є довготривалим, але за грошову винагороду в сумі 20 тисяч гривень вона може пришвидшити їх видачу.

Під час наступної зустрічі чоловік передав держслужбовиці обумовлену суму в обмін на виготовлені сертифікати.

В якості речових доказів поліцейські вилучили грошові кошти та документацію, що становить інтерес для слідства.

«Ми зібрали достатньо доказів та під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігурантці про підозру за ч. 1 ст. 368 Кримінального кодексу України, тобто в одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе, за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду дії з використанням наданого службового становища. Згідно з чинним законодавством їй загрожує штраф від 17 тис. до 68 тис. грн. або арешт на строк від трьох до шести місяців, або позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Наразі вирішується питання про відсторонення підозрюваної від виконання службових обовʼязків та обрання їй в суді запобіжного заходу. Слідство триває», - повідомив слідчий територіального підрозділу поліції Владислав Бахчиванжи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...