• Головна
  • Тактика "сирійських бомбардувань": чому Казахстан закликає своїх громадян покинути Одещину
15:24, 29 березня
Надійне джерело

Тактика "сирійських бомбардувань": чому Казахстан закликає своїх громадян покинути Одещину

Тактика "сирійських бомбардувань": чому Казахстан закликає своїх громадян покинути Одещину

Посольство Казахстану закликає своїх громадян покинути Одещину та Харківщину через зростанням напруженості та нестабільною безпековою ситуацією.

Відповідна заява з'явилася на сайті відомства.

Посольство Республіки Казахстан в Україні рекомендує громадянам своєї країни розглянути можливість залишити Одеську та Харківську області. В посольстві аргументують це зростанням напруженості та нестабільною безпековою ситуацією в цих регіонах України.

"Зазначаємо, що для виїзду з України до Казахстану громадяни РК можуть скористатися наземними маршрутами: через Польщу чи Молдову, далі – комерційним авіасполученням.

У разі виїзду через Польщу громадянам Казахстану необхідно мати шенгенську візу. Для виїзду через Молдову віза не потрібна.

Водночас посольство закликає всіх громадян не ігнорувати повітряну тривогу та своєчасно йти в укриття", - йдеться в повідомленні.

Виходячи з тексту повідомлення, можна зрозуміти, що Казахстан переймається посиленням російських ракетних та дронових атак, які лише за березень цього року забрали життя близько 40 жителів Одещини.

Так, у суботу, 2 березня, російський дрон влучив в багатоповерхівку, вбивши 12 людей. Серед загиблих було пʼятеро дітей: 4-місячний Тимофій, 7-місячна Ліза, 3-річний Марк, 8-річна Злата та Сергій, якому в липні мало виповнитися 10 років.

Тактика "сирійських бомбардувань": чому Казахстан закликає своїх громадян покинути Одещину, фото-1

Через кілька днів, 6 березня, ворог атакував містот ракетою під час візиту президента України та прем'єра Греції. Вибух стався за 500 метрів від кортежу. На жаль, того дня також не обійшлося без жертв. 

Фото: ОП

Фото: ОП

Найруйнівніша атака сталася 15 березня. Тоді загинула 21 людина, а ще близько 100 отримали поранення. Того дня російські війська поцілили ракетою в рекреаційну зону, а коли на місце прибули рятувальники, медики та поліція, вони завдали повторний удар, щоб збільшити кількість жертв.

Західні медіа охрестили таку тактику "сирійськими бомбардуваннями", оскільки російські війська діяли так само в Сирії. Вони спеціально завдають за короткий проміжок часу другий удар, коли на об'єкті вже розпочинаються пошуково-рятувальні та відновлювальні роботи.

Нагадаємо, що 15 березня серед загиблих були рятувальник Денис Колесніков, фельдшер Сергій Ротару, колишній віцемер Одеси Сергій Тетюхін, правоохоронець та командир батальйону "Цунамі" Олександр Гостіщев.

Того дня також мало не загинув очільник Одеської ОВА Олег Кіпер, про що він розповів в інтерв'ю виданню "Главком". Чиновник не потрапив під удар тільки тому, що затримався в заторі.

Олег Кіпер

Олег Кіпер

"І за рахунок того, що десь пробки були на дорогах, буквально на п'ять хвилин пізніше приїхали після другого прильоту. Так само могли опинитися в епіцентрі удару", - розповів очільник Одеської ОВА.

Вночі 22 березня ворог цілився по енергосистемі України, випустиши понад 60 БпЛА і майже 90 ракет різних типів. Над Одеською областю тоді знищили щонайменше 11 дронів, але відбулися й влучання в енергооб'єкти, через що в регіон частково запровадили стабілізаційні відключення.

Через три дні, 25 березня, ворог знову вдарив по рекреаційній зоні Одеси. Цього разу також була застосована тактика "сирійських бомбардувань". В одне місце з невеликим інтервалом двічі влучили балістичні ракети. Але дивом ніхто не загинув. Втім декілька людей отримали поранення. 

Сьогодні, 29 березня, ворог вкорте атакував Одесу ракетами. В місті пролунали вибухи. Наразі інформації про збиття чи влучання немає. Слідкуйте за новинною стрічкою. Редакція 048.ua повідомить про подробиці, коли вони з'являться. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...