• Головна
  • На відновлені критичної інфраструктури в Одеській області двоє підрядників привласнили майже 3,8 млн грн
12:51, 27 березня
Надійне джерело

На відновлені критичної інфраструктури в Одеській області двоє підрядників привласнили майже 3,8 млн грн

На відновлені критичної інфраструктури в Одеській області двоє підрядників привласнили майже 3,8 млн грн

Одеські поліцейські викрили та повідомили про підозру у заволодінні бюджетними коштами двом підрядникам, які привласнили майже 3,8 млн грн на відновлені критичної інфраструктури. Вони вносили до офіційних документів завідомо неправдиві відомості щодо виконаних робіт та їх вартості. За скоєне їм загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомили в пресслужбі поліції. 

Слідчі встановили, що між державним енергетичним підприємством та двома приватними фірмами був укладений договір про надання послуг у сфері відновлення критичної інфраструктури енергетичної галузі. Два підрядника повинні були виконати демонтаж електропідстанції та електротехнічного обладнання з місця їх розташування, здійснити перевезення та встановлення їх в іншому місці в межах Одеської області.

В ході виконання зобов’язань підрядники безпідставно завищували вартість виконаних робіт та вносили завідомо недостовірні дані до актів прийому виконаних робіт, чим завдали державі збитків на суму майже 3,8 млн грн.

"В ході розслідування ми зібрали достатньо доказів і повідомили обом фігурантам про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, тобто у заволодінні чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому повторно за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, та за ч. 1 ст. 366 того ж кодексу – у службовому підробленні, тобто внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів. Правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк до 12-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - розповів начальник відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Роман Яловий.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...