• Головна
  • До семи років позбавлення волі загрожує організатору схеми переправлення чоловіків через кордон на Одещині
11:07, 27 березня
Надійне джерело

До семи років позбавлення волі загрожує організатору схеми переправлення чоловіків через кордон на Одещині

До семи років позбавлення волі загрожує організатору схеми переправлення чоловіків через кордон на Одещині

За доказами поліцейських на Одещині судитимуть організатора схеми незаконного переправлення чоловіків через державний кордон України. Зловмисника разом з "клієнтом" затримали за 500 метрів від кордону. Тепер йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Про це повідомили в пресслужбі ГУНП. 

У жовтні минулого року житель одного з прикордонних населених пунктів Тарутинської ОТГ, діючи у змові з невідомою особою, через соціальні мережі підшукав військовозобов'язаного чоловіка, охочого виїхати з країни, яким виявився мешканець Київщини.

Прибувши до одного з населених пунктів півдня Одещини він зустрівся із зловмисником, який роз’яснив йому подальші дії та запевнив, що оскільки добре орієнтований на місцевості забезпечить йому потрапляння до сусідньої країни в обхід пунктів пропуску.

Дочекавшись сумерків на автомобілі вони рушили в бік державного кордону, однак були затримані прикордонниками, які і повідомили про порушників до поліції.

"Ми розпочали кримінальне провадження в ході якого зібрали достатньо доказів та під процесуальним керівництвом Болградської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями, сприянні їх вчиненню порадами, вказівками, за попередньою змовою групою осіб, що кваліфікується за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу Україну. За такі дії передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Наразі обвинувальний акт ми скерували до суду", - прокоментував начальник відділення поліції № 2 Болградського РВП Максим Шлапак.

Стосовно чоловіка, який намагалався незаконно виїхати за кордон, прикордонники склали адміністративні матеріали за ст. 204-1 (незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Матеріали щодо невстановленої особи виділені в окреме провадження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...