• Головна
  • Не могли поховати майже два роки: на Одещині попрощаються з бійцем "Азову" Юліаном Самсоновим
17:03, 24 березня
Надійне джерело

Не могли поховати майже два роки: на Одещині попрощаються з бійцем "Азову" Юліаном Самсоновим

Не могли поховати майже два роки: на Одещині попрощаються з бійцем "Азову" Юліаном Самсоновим

На Ананьївщині у селі Байтали поховають сержанта Національної гвардії України Юліана Самсонова, бійця підрозділу "Азов". Воїн загинув ще у квітні 2022 року в Маріуполі на оточеній ворогом "Азовсталі".

Про це повідомили в Ананьївській міській територіальній громаді.

Завтра, 25 березня в місто Ананьїв прибуде труна з тілом загиблого на "Азовсталі" воїна. О 10:00 траурний кортеж вирушить від площі Перемоги вулицею Незалежності в напрямку села Жеребкове, а звідти в рідне село захисника.  Церемонія поховання загиблого бійця відбудеться на центральному сільському кладовищі в Байталах. Таким є бажання матері та брата загиблого Героя.

Усіх небайдужих жителів громади просять о 10:00 утворити коридор пошани за маршрутом траурного кортежу та, схиливши коліно, провести захисника в останню путь.

"Сержант Юліан Самсонов, командир господарчого відділення взводу матеріально-технічного забезпечення Національної Гвардії України загинув 14 квітня 2022 року в заблокованій "Азовсталі". Він разом зі своїми побратимами усвідомлено викликав вогонь на себе під час одного зі з'єднань з частиною морських піхотинців. Боєць розумів, що лише так зможе вберегти багато життів.

Лише у вересні 2022 року його матері повідомили про збіг ДНК, а Юліановий брат опізнав рештки.

20 січня 2023 року матері героїчного оборонця Азовсталі було вручено орден "За мужність" III ступеня, який Юліану було присвоєно посмертно. Церемонія передачі нагороди відбулася в Ананьївській міській раді.

І ось, подолавши такий важкий і довгий шлях, нарешті Юліанова душа знайде свій спокій, а тіло віддадуть землі", - розповіли в пресслужбі громади. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...