• Головна
  • Реконструкція скверу "Курсантські сходи" від Urban Buro
Прес-реліз
13:00, 23 березня

Реконструкція скверу "Курсантські сходи" від Urban Buro

Прес-реліз

Сьогодні, 23 березня 2024 об 11:00 команда Urban Buro від громадської організації “Місто Майбутнього” провели публічні обговорення проекту реконструкції скверу “Курсантські Сходи”.

За підтримки депутата міської ради Василя Ієремії та Одеської Державної Академії Будівництва та Архітектури.

Це сквер має довгу історію, хоча на жодній мапі не позначений як парк. Колись він був надзвичайно небезпечний, на зруйнованих сходах жили безхатченки, що грабували людей. Ситуація стала значно краще, коли за ініціативою місцевого депутата Василя Ієремії, у 2022 році завершили реконструкцію сходів, що і дали назву, на той момент, беіменного скверу.

Цікавий факт, громадянське суспільство перерахувало всі лавові плити, що були на сходах і кожну з них використали при реконструкції, тож історичні матеріали були збережені та використані повторно. Окрім цього були побудовані: дитячий майданчик, майданчик для вигулу собак, спортивна зона та пандус для доступу людей з інвалідністю з вул. Дюківська.

Однак, незважаючи на ці зміни - більша частина скверу все ще знаходиться у занедбаному стані. В 20 метрах від граючих дітей - притон наркоманів, а гуляючи парком часто можна зустріти закладчиків.

Тому команда Urban Buro, за ініціативою Василя Ієремії розробила проект розвитку території. У проект увійшли:

  • розширення та перенесення мспортивного майданчику
  • побудова футбольного та баскетбольного полів
  • організація городів для дозвілля літніх людей
  • встановлення бесідок для організації пікніків

А головне - розкриття шляхів доступу до скверу всіх можливих користувачів для насичення території відвідувачами, що в свою чергу зробить ділянку безпечнішою.

Окремим пунктом хочемо зазначити, що проектується інклюзивний шлях з вул. Балківської на вул. Дюківську та організація зупинки 15 трамвая на початку сходів. Коментар про це дав провідний урбаніст Urban Buro - Давид Піщев.

 “Наразі - немає жодного інклюзивного шляху на гору у цьому районі. І це при тому, що кількість людей проживаючих поряд - досить велика, а Балківська є серйозною транспортною артерією, що поєднує різні частини міста. Тому ми приділили особливу увагу можливості піднятися до гори колісним кріслом і поєднали проектні шляхи пересування з вже існуючим пандусом у верхній частині скверу”

Сьогоднішній захід - символічно, пройшов у Архітектурно Художньому Інституті ім. В.П. Уреньова, за підтримки декана інституту Володимира Суханова. Під час та після презентації - у кожного була можливість задати питання, надати пропозиції або висловити свою думку, за словами засновника Urban Buro Володимира Савченко це надважливо!

“Наша основна мета - це не тільки розробити проект, а ще й навчити людей звертати увагу на своє оточення. Цікавитися політикою та забудовою. Взрощувати громадянське суспільство. А також зробити нормою - врахування консолідованої думки громади під час проектування та забудови. Бо люди - мають мати право голосу! Це запорука майбутнього України!”

Зазначимо, що всі зауваження та пропозиції були записані, а весь процес знімався на відео. Тож ви можете переглянути запис презентації за посиланням: https://thefuturecity.com.ua/urban-buro/kurs.shody і залишити свою пропозицію щодо скверу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...