• Головна
  • Одесит ошукав понад 20 інтернет-користувачів
17:10, 20 березня
Надійне джерело

Одесит ошукав понад 20 інтернет-користувачів

Одесит ошукав понад 20 інтернет-користувачів

Слідчі поліції повідомили одеситу про підозру у низці шахрайств. Він ошукав більше двох десятків громадян. Зловмисник "продавав" в інтернет-мережі неіснуючий одяг за реальні кошти. Загалом псевдопродавець виманив у потерпілих 11 тисяч гривень. Слідчі вже повідомили правопорушнику про підозру. За скоєне йому загрожує від штрафу до позбавлення волі.

Про це розповіли в пресслужбі ГУНП. 

Поліцейські встановили, що чоловік розмістив на популярному сайті оголошень інформацію про продаж термобілизни вартістю 500 гривень за комплект та долучив фото, яке "позичив" з аналогічних оголошень. Впродовж десяти днів на пропозицію зловмисника відгукнулись 14 чоловіків та 8 жінок. Коли покупці були готові придбати одяг, продавець вимагав повної оплати товару, а після отримання коштів з деякими покупцями переставав виходити на зв’язок, а решту - блокував.

У такий спосіб фігуранту вдалось ошукати 22-х довірливих інтернет-користувачів та привласнити собі загалом 11 тисяч гривень.

"Ми встановили особу правопорушника та вилучили у нього в якості речового доказу мобільний телефон з сім-карткою, який він використовував для зв’язку з покупцями. Під керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси ми повідомили фігуранту про підозру за ч.1 та ч.2 ст.190 Кримінального кодексу України, тобто у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, зокрема вчиненому повторно. Згідно з чинним законодавством, підозрюваному загрожує штраф від 51 до 68 тис. грн або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Слідчі дії тривають", - повідомила слідча у справі Інна Похила.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...