• Головна
  • Останнє інтерв'ю загиблого в Одесі командира полку "Цунамі" Олександра Гостіщева
12:53, 18 березня

Останнє інтерв'ю загиблого в Одесі командира полку "Цунамі" Олександра Гостіщева

Останнє інтерв'ю загиблого в Одесі командира полку "Цунамі" Олександра Гостіщева

Підполковник поліції, командир штурмового полку "Цунамі" Олександр Гостіщев загинув 15 березня в Одесі. Тоді ракетами армія РФ вбила 21 людину, 70 отримали поранення.

4 березня 2024 року Міністерство внутрішніх справ України записало з бійцем інтервʼю. Воно виявилося останнім у його житті.

Олександр Гостіщев розповідав про себе та власний бойовий шлях. Позивний "Славутич" чоловік отримав ще у 2014-му, коли добровольцем пішов на фронт:

"Це був загальний позивний нашого підрозділу, який заходив в місто Іловайськ, виходив з оточення. Під цим позивним і воював наш підрозділ".

Пройшовши Іловайський котел, він вступив до лав Національної поліції України. Із 2019 року очолив патрульну поліцію Одеської області. У 2021 році став заступником начальника поліції Одеської області, а після повномасштабного вторгнення - командиром полку "Цунамі". Підрозділ брав участь у запеклих боях на східному та південному напрямках.

"Найважче - на Бахмутському напрямку. Були важкі бої з самого початку, коли ще не обстріляні підрозділи, багато хлопців не мали взагалі досвіду бойових дій. Скажем так - ми увірвалися в дуже активні бойові дії в Кліщіївці зі складними етапами. Були і втрати, але підрозділ зібрався. Всі встали в один стрій і почали працювати і працюють далі", - казав командир.

Олександр Гостіщєв брав участь у звільненні Херсонщини. Після деокупації, на в'їзді до Херсона, Президент України нагородив поліцейського орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

В інтерв'ю Олександр Гостіщев розповідав також про родину, мотивацію та бажання працювати, попри страх.

"Так, страшно, але колектив - ми знаходимо роботу для всіх абсолютно - головне бажання людини вчитися і бажання знищувати ворога. У кожному пострілі гармати, в кожній міні, за кермом бойових машин - всюди лють людей перетворюється на зброю. Кожна робота дає нам крок вперед і вона надихає", - підсумував у своєму останньому інтерв'ю командир штурмового полку "Цунамі" Олександр Гостіщев.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини #гостіщев #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...