• Головна
  • На Одещині викрили чоловіка, який «працевлаштував» ухилянта біля кордону та надав піший маршрут до Молдови
11:34, 18 березня

На Одещині викрили чоловіка, який «працевлаштував» ухилянта біля кордону та надав піший маршрут до Молдови

На Одещині викрили чоловіка, який «працевлаштував» ухилянта біля кордону та надав піший маршрут до Молдови

Житель Ізмаїльського району підшукував чоловіків призовного віку, які бажають нелегально покинути територію України.

Про це повідомили у поліції.

Знайшовши «клієнта», зловмисник зустрівся з ним та обговорив усі деталі «угоди». За 3500 доларів він взявся надати ухилянту піший маршрут до Молдови та виготовити довідку про його працевлаштування на підприємстві в одному з прикордонних населених пунктів Ізмаїльського району. Довідка мала стати підставою для безперешкодного проїзду пунктів пропуску транзитної ділянки дороги. Чоловік погодився та віддав 200 доларів завдатку і копії документів на виготовлення довідки.

Коли все було готове, ухилянт приїхав з Одеси до свого провідника в Ізмаїльський район, скориставшись наданою йому довідкою, і вони разом рушили в узгодженому напрямку. У місті Рені зловмисник отримав від свого пасажира решту грошей – 3300 доларів, після чого правоохоронці його затримали.

Припинили та задокументували злочинну діяльність фігуранта слідчі відділення поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 разом з оперативниками управління міграційної поліції ГУНП в Одеській області та прикордонниками.

«Ми вилучили речові докази, після чого затримали правопорушника в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, тобто у сприянні шляхом надання порад та вказівок в організації незаконного переправлення особи через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб та з корисливих мотивів. Згідно із чинним законодавством, за цей злочин чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від семи до девʼяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в сумі 908 400 гривень. Слідство триває», - повідомив начальник слідчого відділу територіального підрозділу поліції Віталій Калічевський.

В рамках розслідування поліцейські встановлюють інших осіб, причетних до організації незаконного перетину кордону України.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Малиновська окружна прокуратура міста Одеси.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини #молдова #ухилянт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...