• Головна
  • На Одещині правоохоронці зупинили автівку з рибою невідомого походження, - ФОТО
11:52, 12 березня
Надійне джерело

На Одещині правоохоронці зупинили автівку з рибою невідомого походження, - ФОТО

На Одещині правоохоронці зупинили автівку з рибою невідомого походження, - ФОТО

Поліцейські викрили жителя Ізмаїльського району, який перевозив рибу невідомого походження, у тому числі червонокнижну. Правоохоронці вилучили у чоловіка водні біоресурси і розпочали досудове розслідування. За попередніми підрахунками фахівців-екологів спричинені рибному господарству України збитки сягнули майже 700 тисяч гривень.

Про це повідомили в пресслужбі ГУНП. 

Правоохоронці під час патрулювання в місті Рені виявили за кермом автомобіля місцевого жителя, який порушив правила дорожнього руху, здійснивши зупинку на пішохідному переході. Правоохоронці склали відносно водія постанову за ч. 1 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення і наклали стягнення у вигляді штрафу розміром 340 гривень.

Разом з тим, в салоні автомобіля поліцейські виявили ящики з понад сотнею різних видів риби, серед якої були короб, карась, судак, щука, товстолобик та стерлядь, яка відноситься до роду осетрових і занесена до Червоної книги України. Документів, які б підтверджували законність походження риби та її перевезення, у чоловіка не було.

Викликані на місце події дізнавачі вилучили водні біоресурси в якості речових доказів і на час проведення досудового розслідування передали на відповідальне зберігання до спеціалізованого приватного підприємства. За попередніми підрахунками фахівців-екологів, їх виловом рибному господарству України були нанесені збитки розміром майже 700 тисяч гривень.

"За даним фактом ми внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ознаками частини 1 статті 249 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за незаконне зайняття рибним промислом, що заподіяло істотну шкоду. Дане правопорушення карається штрафом від 17 до 51 тисячі гривень або обмеженням волі на строк до трьох років. Походження риби ми будемо встановлювати в ході слідства, а експерти визначать точний розмір заподіяної шкоди. Після цього вирішуватиметься питання щодо остаточної правової кваліфікації дій фігуранта та повідомлення йому про підозру", - зазначила начальник сектору дізнання Ізмаїльського районного відділу поліції Наталія Мариморович.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...