• Головна
  • На Одещині чоловік незаконно переправляв військовозобов’язаних за кордон
14:45, 4 березня
Надійне джерело

На Одещині чоловік незаконно переправляв військовозобов’язаних за кордон

На Одещині чоловік незаконно переправляв військовозобов’язаних за кордон

Правоохоронці Одещини викрили чоловіка у сприянні незаконному виїзду військовозобов’язаних за кордон. Правопорушника затримали під час отримання грошей від "клієнта", якого він мав відправити до сусідньої держави в обхід пунктів пропуску. Фігуранту повідомили про підозру. За скоєне йому загрожує до дев’яти років позбавленням волі з конфіскацією майна.

Про це повідомили в пресслужбі ГУНП. 

Правоохоронці встановили, що уродженець Болградського району Одеської області, у змові зі ще кількома наразі невстановленими особами, розміщує оголошення у каналах популярних месенджерів про те, що допомагає чоловікам призовного віку уникнути мобілізації втечею з України. За свої послуги зловмисники просили 5000 доларів.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці задокументували, як фігурант зустрівся в Одесі з "клієнтом", отримав завдаток розміром 1000 доларів і надав перші інструкції щодо майбутнього маршруту та перетину державного кордону у незаконний спосіб.

Правопорушника затримали "на гарячому" та вилучили у нього кошти.

"За наявності достатніх доказів, які зібрали правоохоронці, слідчі поліції під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури повідомили чоловіку про підозру у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України порадами, вказівками, наданням засобів, вчиненому з корисливих мотивів. Цей злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк до дев'яти років з конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 240 тисяч гривень, яким він скористався. Слідчі дії тривають, встановлюється повне коло всіх осіб, причетних до злочину", - розповів начальник слідчого відділу Ізмаїльського районного відділу поліції Анатолій Маршавка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...